Id Software odslej bratje Bethesde

Mars Alien

29. jun 2009 ob 01:57:58

Stvaritelji Dooma in ostalih legend nič več ne bodo samostojen studio, saj so skočili v naročje založniške tvrdke ZeniMax Media.

Za slednjo večina od vas bržda še ni slišala, bo pa vse bolj jasno, če navržemo, da je med drugim lastnik Bethesde Softworksa, avtorjev The Elder Scrolls serije in Fallouta 3. Carmacka in kompanijo je do te poteze pripravilo predvsem dejstvo, da imajo veliki založniki, s katerimi so doslej sodelovali, svoje notranje studije, pri katerih imajo v lasti vso vsebino in so zato v času recesije in rasti stroškov razvoja iger manj navdušeni nad podpiranjem zunanjih razvijalcev.

Prodaja naj bi studiu omogočila tudi potrebno odebelitev, da se prihodnje naslove splovi hitreje. Prihajajoča Wolfenstein in Rage bosta še vedno založena s strani Activisiona ter EAja, medtem ko bo Doom 4 že nosil nalepko novega založnika.

Uradna izjava.



Opravičilo: šele po potrditvi objave novice obiskovalca je ekipa Slo-techa ugotovila, da je novica kopirana iz revije Joker. Opravičilo izvirnemu piscu in objavitelju je na mestu.