Boxee z Windows podporo

Primož Resman

25. jun 2009 ob 02:28:25

Boxee je medijski vmesnik, namenjen uporabi na televiziji s pomočjo računalnika in daljinskega upravljalnika. Poleg predvajanja video in glasbenih vsebin se zna povezati tudi na internet oz. na strani, kot so Youtube, Pandora, Flickr, Tumblr, Digg in podobne. S tem televizijo spremeni v socialno napravo, ki vam omogoča povezovanje in komuniciranje s prijatelji, gledanje posnetkov na internetu oz. poslušanje internetne glasbe, vedno pa si lahko ogledate film oz. serijo iz lastne zbirke, ki je katalogirana v vmesniku Boxee-ja.

Boxee je sprva obstajal le v različicah za Linux in OS X, na medijski prireditvi, ki je zaključila tekmovanje za razvijanje aplikacij, v katerem je bilo okrog 40 tekmovalcev, pa so predstavili prvo različico namenjeno sistemom Windows. Prihaja kot javna alpha in je namenjena Windows XP in Windows Vista, Niti Windows, Linux oz. OS X pa še nimajo uradne podpore za 64 bitne sisteme. Skupaj z Windows različico so posodobili tudi ostali izdaji, vsem pa je skupen prenovljen vmesnik, ki je bil nujen zaradi porasta števila aplikacij, uporabniki operacijskega sistema Ubuntu ter grafičnih kartic nVidia pa po novem lahko izkoristijo moč grafičnega čipa za predvajanje video posnetkov visoke ločljivosti.

Žal sporu s priljubljenim ponudnikom filmov in serij Hulu še ni videti konca, po tem, ko so Hulujevci blokirali dostop uporabnikov Boxee-ja