Resnica o Appleovih Macih in nekaj drugih spodrsljajev

Stepni Volk

3. dec 2006 ob 19:01:36

Pri Apple Computers Inc. nas želijo prepričati, da so Mac uporabniki mladi, posvečeni in na splošno šik. Resnica je nekoliko drugačna. Po raziskavi analitičnega podjetja MetaFacts Inc, je v ZDA 46% vseh uporabnikov Macov starih 55 ali več let. Pri PC-jih to starost dosega le 25% uporabnikov. Dejanska demografska slika torej zgleda nekako takole:

Tisto, kar glede MAC uporabnikov drži je, da so svojemu podjetju zvesti, bolj mobilni (večji odstotek prenosnikov), ter predvsem bolj bogati, kar nekako na tem forumu že ves čas ugotavljamo.

Že nekaj časa se del uporabnikov MacBookov pritožuje nad utripanjem zaslonov. Temo so na Appleovem foumu pred kratkim iz neznanih razlogov zaklenili. Stvar s tem ni zaključena, saj o stvareh poročajo tudi druge strani, kot tudi centrala napak Appleovih računal: AppleDefects.com. Tu so na ogled postavili video z utripajočim zaslonom.

Pri Appleu so tudi nehote razkrili svojo novo tipkovnico, ki bo vsebovala utor za iPode. Napako je verjetno zagrešil Appleov servis, ki je prototipne tipkovnice po nesreči poslal v zamenjavo ljudem, ki so svoje poslali v popravilo.