Windows Vista, podrobnosti nove licenčne pogodbe in datum izida

nicjasno

13. okt 2006 ob 19:59:55

Windows Vista Team so na svojem Blogu objavili podrobnosti nove licence za Windows Vista.

Med drugim bomo lahko prenesli licenco novih Windows-e na drug računalnik samo enkrat (pomnimo, da že menjava matične plošče pomeni nov računalnk). Dosedanja licenca Windows XP home in professional nam dovoljuje neomejeno menjavo, v kolikor smo sistem prej odstranili iz naprave kjer je bil prej nameščen.

V nadaljevanju tudi pravijo, da bo sistem vsake toliko časa preko Windows Update preverjal, če so upoštevani pogoji licence, prav tako lahko sistem zahteva da si potegnemo najnovejšo različico programa za preverjanje in podobno. V kolikor tem pogojem ne bo zadoščeno bo program omejil določeno funkcionalnost operacijskega sistema.

Tako kot pri ostalih Microsoftovih izdelkih pa bodo raztegnili garancijo iz dosedanjih 90 dni na celo leto.

Zadnja pomembna novost pa je tako imenovana "Software Protection Platform"-a, ki v primeru, da program ugotovi, da je naša kopija operacijskega sistema piratizirana ali pa ni vse v skladu z licenčnimi pogoji, po določenem času omeji uporabo sistema recimo na privzet brskalnik, in le to samo za eno uro, nakar moramo verjetno ponovno zagnat računalnik.

Za konec pa še podatek, da je Microsoft oznanil, da bo Vista izšla skupaj z Office 2007 in Exchange 2007 natanko 5. decembra 2006.

Izvorna novica

Dobrodošli v novem svetu Windows Viste!