Thermaltake Mozart Tx: domovanje dveh računalnikov v enem ohišju

kuglvinkl

8. okt 2006 ob 17:57:05

Thermaltake je zaslovel kot podjetje, ki je ponujalo precej zmogljive hladilnike (še pomnite Orbe in serije Vulcano?), vendar prav po vrhu nikdar niso segli (Thermalright, Scythe). Kasneje so se posvetili tudi izdelavi napajalnikov, dodatkov za ohišja in, seveda ohišjem. Tudi slednja so med uporabniki precej priljubljena, vendar so tudi tu butični primerki (ki jih nudijo npr. Lian-Li in separatisti Silverstone) izjema. Izredno pohvalno pri tem podjetju pa je, da stalno predstavljajo nove in nove ideje, za svoje izdelke pa ne želijo vaših petletnih prihrankov.

Tako so pred kratkim na tržišče splavili, na prvi pogled čudaško ohišje, z imenom Mozart Tx. V 72 cm visok stolp (tloris meri 33 x 36 cm) lahko spravimo dva računalnika. Pri tem je lahko prvi sestavljen na osnovi polnokrvne ATX matične plošče, drugi pa samo okrog plošče mini ITX formata ( Albatron!, oziroma VIA C3, 5, ali 7).

Če imate na mizi (pod njo ga ne bo dovolj) dovolj prostora, lahko vanj namestite šibak računalnik, namenjen pisarniškim opravilom in brskanju po medmrežju, družbo pa mu lahko dela zver, namenjena vaši zabavi. Glede šibke polovice lahko razmislite lahko tudi o usmerjevalniku in/ali podatkovnemu strežniku. Največ idej pa bodo kot vedno imeli predelovalci ohišij.

Dober test tega ohišja je na voljo na Legion Hardware. Pri nas se ga da tudi že kupiti. Zanj želijo dobrih 60k tolarjev.