Nezmožnost kupovanja kriva za kopiranje

Matek

7. okt 2006 ob 22:00:37

V zadnjih letih spletne trgovine z digitalnimi vsebinami rastejo kot gobe po dežju. Tovrstne strani omogočajo ljubiteljem glasbe, da na svoj računalnik legalno prenesejo glasbo v formatih visoke kakovosti brez nadležnega iskanja in poskušanja, ki je eden od problemov nelegalne uporabe programov P2P. Spletna prodaja je zaradi uporabe moderne tehnologije in zaradi cen, zmernejših od tistih v trgovini, relativno popularna ter predstavlja dober kompromis tako za založbe kot za kupce, kljub vsemu pa ni brez napak.

Kanadska mladež se namreč srečuje s problemom neposedovanja kreditne kartice. Mnogi med njimi bi si z veseljem privoščili najnovejši komad, ki se ravnokar vrti na MTV-ju, pa ga kot mladoletniki ne morejo kupiti preko spleta, zato se morajo zateči k nelegalnemu downloadu. Preberite izvorno novico in debato na Slashdotu.

Morda lahko v bližnji prihodnosti poleg davka na zapisljive medije pričakujemo še davek na uporabo kreditnih kartic, saj na enak način povzročajo nelegalno kopiranje.