USB Baterije

taakoses

21. sep 2006 ob 16:40:59

Industrija baterij nam po relativno dolgem stagniranju končno obeta zanimivo novost. Imenuje se USBCELL, izdeluje jih angleško podjetje Moixa Energy Ltd, in polnijo se lahko na kateremkoli USB vtiču. Tako ni več potrebe po polnilcih, saj imajo te baterije vgrajen inteligentni USB polnilec.

Trenutno so baterije na voljo samo v formatu AA, vendar se bo ponudba kmalu razširila tudi na ostale standardne formate, izbirati pa bo mogoče tudi med tovrstnimi baterijami za mobilne naprave. Glede na to, da ima skoraj vsako gospodinjstvo na voljo nekaj prostih USB vtičev in da teh pravtako ne manjka na delovnem mestu in še kje, lahko baterije polnimo praktično kjerkoli. V Veliki Britaniji je paket dveh AA baterij naprodaj za dobrih 19 €, kar ni dosti več od cene konvecionalnega polnilca baterij tega formata.


Eden izmed mnogih primerov, kjer USBCELL zasije v praktičnosti so igralne konzole z daljinskimi igralnimi ploščki. Tako se lahko brezskrbno zabavate ob igranju iger na svojem novem XBOX-u, hkrati pa poskrbite, da se dve bateriji stalno polnita v konzolinih USB vtičih. Seveda ne gre pozabiti na predvajalnike mp3, ki v kompletu s temi baterijami postanejo tako funkcionalni kot predvajalniki z vgrajenimi akumulatorji. Če ste torej eden izmed tistih, ki potrebujete baterije z možnostjo ponovnega polnjenja ali pa če svoje baterije že nekaj časa napajate s konvecionalnimi polnilci, je USBCELL vsekakor rešitev vredna premisleka.