Zaton Segway-čkov?

Stepni Volk

2. jun 2006 ob 10:51:42

Podjetju Sagway inc. in njihovemu nenavadnemu dvokolesniku, gre tržno slabo. Previsoka cena v višini 5.000 dolarjev gotovo pri tem igra pomembno vlogo. Višje cene fosilnih goriv niso zvabile ljudi iz ljubljenih avtomobilov. Le ti so se ekološko ozaveščenim še bolj priljubili v obliki različnih hibridov. Tako je namesto kultnega statusa, napravica dosegla ravno obratno: posmehovanje.

Zaradi težav so zamenjali že tri vodilne podjetja. Zadnji šef podjetja James Norrod zato poskuša pridobiti nove investitorje. Po drugi strani so skupaj s finančno vejo General Electricsa ponudili možnost obročnega odplačevanja. Končni uporabniki namreč predstavljajo kar 3/5 vsega prometa podjetja. Z omenjenim posojilom tako nameravajo še povečati dostopnost prevoznega sredstva širšemu krogu uporabnikov.

Večji kupci jih uporabljajo za različne namene. Npr. policija vetrovnega mesta. Policistom je še posebej všečno, to kar je večini voznikov SUV-ov: da so nad ostalo množico in imajo s tem boljši pregled nad dogajanjem na ulicah.

V primeru zatona podjetja, me bo to pretreslo vsaj toliko, kot pokop Aiba.