Vista ne bo pokazala svoje lepše plati (Aero) piratom

kuglvinkl

14. apr 2006 ob 09:53:41

Težko pričakovani operacijski sistem Microsoft Vista bo med drugim ponujal novi grafični (uporabniški) vmesnik Aero. Z dvema omejitvama. Ne bo dostopen tistim, ki bodo uporabljali nelegalno kopijo Viste, in tistim s podhranjenimi računalniki.

Novica ne preseneča. Microsoft že nekaj časa testira Windows Genuine Advantage program, s katerim poizkuša ugotoviti, ali ste za operacijski sistem dejansko odšteli denarce, ali pa je na vaša diskovna polja padel spotoma, z drugimi multimedijskimi vsebinami, vse v okviru enotne internetne tarife (EIT). Microsoft je namreč kot ključ rasti prodaje identificiral zatiranje piratstva, saj so Windowsi nameščeni na več kot 90 odstotkih osebnih računalnikov. Najprej je potrebno osvojiti kolonije (na svoje stroške), potem pa pričeti pobirati davek. Logično, mar ne?

Pirati bodo pristali v istem košu kot kupci osnovne verzije (Vista Basic). Aera prav tako ne bodo mogli občudovati (pravi) kupci, ki ne bodo imeli dovolj pomnilnika in/ali zmogljive grafične kartice. Več o strojnih zahtevah si preberite v izvirni novici.