Samsungove novice

Stepni Volk

13. dec 2005 ob 22:53:08

Samsung je najavil sodelovanje s podjetjem Silicon Storage Technology na področju tehnologije Flash, pridobili so namreč licenco za uporabo tehnologije spominskih celic SuperFlash v svojih proizvodih. Trenutno Samsung obvladuje dobro polovico celotnega trga Flash spomina, New York Times pa je napovedal vojno na tem področju med njim in Toshibo/SanDiskom. Pri tem srčno upamo, da je lekcija izpred 2 mesecev koncern izučila, da ne bo poskušal z drugimi izdelovalci sklepati novih, za nas kupce škodljivih dogovorov.

Južnokorejska mobilna stran je predstavila nekaj Samsungovih prototipnih izdelkov, mnenja o njihovi uporabnosti, estetetskosti in namembnosti so deljena. Med drugim si lahko omislite tudi sodobno verzijo telefona, MP3 predvajalnika in polaroidnega fotoaparata. Na istih straneh je predstavljen tudi telefon s fotoaparatom, ki zmore izdelovati slike v velikosti 8 megapikslov.

Veliko bolj mi je všeč že pred tednom dni predstavljeni mobilni telefon, ki preko modrega zoba omogoča komunikacijo med posameznimi aparati mimo nadležnih impulzov v stilu starega dobrega walkie-talkiea. Pred dvema mesecema je Samsung tudi opremil notranjost Bang & Olufsenovega mobilnega telefona Serena, katerega zunanjost je ukrojil Luis Vuitton, za resne introvertirance pa v južnokorejskem gigantu ponujajo žepni projektor, ki spravi iz sebe sliko v resoluciji 800x600.

Nasprotnega spola ti tako ni več potrebno ogovoriti, ker lahko s prenosnega predvajalnika lepo zavrtiš filmček o svojem življenju. V mojem primeru bi to bil to silno kratek prispevek o nad tipkovnico sklanjajočem se fetusu.