Vodafone bo v Nemčiji ponudil WiFi

M-man

16. jun 2005 ob 00:13:20

Vodafone Germany je oznanil, da nameravajo skupaj s podjetjem The Cloud (britanski ponudnik brezžičnega interneta) v Nemčiji ponuditi Wi-Fi brezžični širokopasovni internet. Skupaj nameravajo v naslednjih štirih letih po vsej državi postaviti kar 10 tisoč vstopnih točk, in sicer v hotelih, na letališčih, železniških postajah...

Wi-Fi oz. WLAN omrežja na javnih mestih so popularna predvsem zaradi tega, ker predstavljajo hitrejši in cenovno ugodnejši način povezave na internet, kot pa če za dostop na svetovni splet uporabljamo mobilna omrežja tretje generacije. Kot zatrjujejo strokovnjaki, pa si storitvi nista konkurenčni in se v splošnem le dopolnjujeta. Brezžična dostopna točka namreč pokriva bistveno manjše področje kot npr. UMTS oddajnik, prav zaradi te slabosti pa se postavitev naprav za WLAN izplača le v mestih oz. okolicah stavb, kjer se dnevno zadržuje večje število ljudi.

Očitno tudi ta del telekomunikacijskega trga postaja vse bolj privlačen, saj so še pred letom dni odgovorni podjetja Vodafone zatrjevali, da postavljanje Wi-Fi omrežij prepuščajo konkurentom.