64-bitni Far Cry

kuglvinkl

12. maj 2005 ob 20:52:05

AMD je vse od predstavitve 64-bitnih procesorjev napovedoval, kako bodo tudi ljubitelji iger prišli na svoj račun. Pohitritve na račun dodatnih registrov naj bi bile občutne, neuradno se je šušljalo, da bi igre v 64-bitnem okolju s 64-bitno kodo znašale celo do 20%. Prejšnji mesec je Microsoft s splavitvijo Windows XP x64 poskrbel za testno okolje, počakati je bilo potrebno samo še na prve, nove igre.

Ubisoft, založnik igre Far Cry, je tako petega maja predstavil 64-bitno različico te izjemno popularne igre. Popravki so na voljo v dveh paketih. V prvem je popravek (patch), ki namesti in vključi pravo 64-bitno kodo, drugi paket pa poskrbi za posodobitev tako vsebine kot tudi izgleda nekaterih stopenj igre. Na vseh nivojih so med drugim izboljšane teksture terena (tudi voda), dodali so več mrčesa in ptic, v igro sta vključeni dve novi stopnji, Stronghold in Gorge.

Odgovor na vprašanje, koliko pohitritve smo deležni z novo verzijo, v novem okolju, s 64-bitni procesorjem, so poiskali na Anantechu. Z AMD-jevim procesorjem število sličic na sekundo poskoči iz 150 na 157. Upamo, da bo do res opaznih pohitritev prišlo s pravo podporo večjedrnih procesorjev, kar zagotovo ne bo kmalu.

Na uradni strani je spisek povezav iz katerih si lahko skotalite popravek.

Tako je, voda izgleda še boljše.