Internet Explorer 7 je vse bliže

Matek

1. maj 2005 ob 20:21:29

Microsoftovi programerji, odgovorni za vgrajen internetni brskalnik, dolgo niso izpljunili ničesar revolucionarnega, na drugi strani pa so razvijalci komercialne Opere in odprtokodnega Firefoxa pridno delali. Najboljši dokaz za to so tudi nenehni izbruhi novic o bliskovitem manjšanju Internet Explorerjevega kosa pogače v prid omenjenih konkurentov, ki so jih pred časom opazili tudi pri Microsoftu in se odločili, da nadoknadijo zamujeno ter pripravijo sedmo inačico svojega brskalnika.

Po prvotnih načrtih bi naj bil del novih Oken, nedavno pa je bil izid pomaknjen nazaj, IE 7 bo torej izšel pred Longhornom. Po besedah vodje projekta Chrisa Wilsona je prva beta že pred vrati, vsebovala pa naj bi večino ključnih funkcij, zaradi katerih uporabniki bežijo h konkurenčnim produktom. Na čelu čete so seveda popularni zavihki, sledijo pa poslastice za spletne oblikovalce - izboljšana podpora CSSu in prosojnim datotekam PNG. Omenjene zadeve so v Operi in Firefoxu do neke mere že podprte, a do sedaj na večjih spletnih straneh niso bile izkoriščene ravno zaradi nekompatibilnosti z Internet Explorerjem, tako da lahko ob izidu sedmice pričakujemo tudi bolj inovativne spletne izdelke. Govori se še o boljši SSL podpori, varnost brskalnika pa naj bi bila zvišana zaradi poganjanja v načinu z omejenimi uporabniškimi pravicami.

Na BetaNews lahko preberete celotno novico, več splošnih informacij vam je na voljo na uradnem Microsoftovem IEBlogu, kjer lahko tudi predlagate funkcije, ki bi jih radi videli v brskalniku. Kakorkoli že, to poletje bo veselo.