Pisanje.com

Vice

7. apr 2005 ob 11:59:07

Ker je tukaj veliko ustvarjalcev spletnih strani, ki niso ravno vešči spletnega pisanja lahko danes, 7. aprila ob 19.00 pridejo na druženje v Kiberpipo, kjer se bo lansiralo novo spletno mesto, ki bo nadaljevalo prizadevanja za funkcionalno opismenjevanje slovenskega spletnega prostora. Pri pisanju objav bo sodelovalo več avtorjev, ki se s temo tako ali drugače ukvarjajo.

Letos je bil v ta namen izdan priročnik Pisanje.com s 30 praktičnimi navodili za spletno pisanje in uredništvo projektov. Kot se za tovrstno literaturo spodobi, so navodila orisana s primeri iz slovenske prakse, uvodni del knjige pa bralca pouči o metodologiji postavitve spletnega mesta, njegovih uporabnikih ter orodjih, s katerimi si lahko projektna skupina pomaga.

Knjiga pa je samo začetek obsežnejšega projekta, katerega glavni namen je funkcionalno opismenjevanje slovenskega spletnega prostora. Prizadevanja nadaljujemo v širši sestavi prav na spletu. Na naslovu www.pisanje.com bo zaživel blog (t.i. spletni dnevnik), ki ga bo animiralo nekaj ključnih avtorjev na temo pisanja za splet.

V okviru srečanja bo svoj doprinos k višanju kakovosti slovenskega spleta predstavilo tudi podjetje SiOL, ki bo nekaj izvodov knjige podaril multimedijskim centrom po Sloveniji.

Avtorja knjige Vuk Ćosić in Duška Mervar ter podjetji GV Izobraževanje (založnik) in SiOL (sozaložnik).

Vabljeni!