O podjetništvu iz prve roke

Katja Gucek

11. jan 2010 ob 20:04:19

V Kiberpipi na Spletnih uricah to sredo boste imeli priložnost slišati zgodbo iz prakse o začetku spletne agencije, njeni rasti, o pasteh pri naročnikih, sklepanju poslov, učenju načrtovanja, reševanju finančnih problemov in težavah z neplačniki. Zgodbo bo predstavil Domen Česnik, ustanovitelj in direktor Agencije za spletno komuniciranje Zabec.net, ki vrsto let s pomočjo partnerjev nastopa v slovenskem spletnem prostoru. Razkril bo tudi nekaj situacij, ki so ogrozile obstoj agencije, ter odločitev, ki so pripomogle k nasprotnemu.

Na Večeru za inovativne in podjetne bosta Milan in Marko Lukić predstavila podjetniško pot podjetja Lumar. Pri izgradnji pasivnih hiš jim je za vodenje in razvoj podjetja pomagal družinski intelektualni potencial ter naravne dobrine v proizvodnji. Z zastavljeno vizijo in pogumom so se uvrstili med hitro rastoča podjetja v Sloveniji, ki je lani prejelo tudi naziv Zlata gazela 2009. Zgodbo, vzpone in padce ter napotke bosta predstavila v četrtek, na dogodek pa se prijavite na spletni strani LUI.

Če se dogodkov ne morete udeležiti, ju lahko spremljate v neposrednem prenosu (v videoarhivu je tudi na voljo posnetek zadnjih Spletnih uric Google iz prve roke ter ostalih preteklih predavanj), sicer pa imate priložnost goste spoznati v živo v Kiberpipi in jim ob pogovoru po predavanju ter ob druženju zastavite tudi svoja vprašanja.