Evropska komisija znova ignorira parlament glede direktive o programskih patentih

metalc

2. mar 2005 ob 11:03:11

Čeprav je Evropski parlament pred nedavnim zahteval, naj se direktiva o programskih patentih napiše znova od začetka, je predsednik Evropske komisije José Manuel Durao Barroso sklenil, da bo še enkrat ignoriral sklepe edine neposredno izvoljene evropske institucije - Evropskega Parlamenta.

Zahteva Evropskega parlamenta o ponovni presoji direktive je tako zavrnjena, Barroso pa je direktivo v dosedanji obliki predal v nadaljnji postopek Svetu za konkurenco.

Glede na to, da Slovenija ni glasovala proti obstoječemu predlogu direktive (kljub temu, da je bilo priporočilo ukinjenega MID-a, naj ministrstvo za gospodarstvo direktive ne podpre), morda ne bi bilo odveč še enkrat povprašati kakšno je stališče slovenskih poslancev Evropskega parlamenta o tej zadevi ter jih pozvati, naj se zavzamejo za ponovno obravnavo sporne direktive v Svetu Evropske unije:
- Mihael Brejc
- Mojca Drčkar Murko
- Romana Jordan Cizelj
- Jelko Kacin
- Ljudmila Novak
- Borut Pahor
- Alojz Peterle

- predsednik vlade

Več informacij na NoSoftwarePatents.com.

Danes pa bo ob 17.00 na to temo potekala okrogla miza v Kiberpipi. Vabljeni!
Na novico je opozoril tudi bodylanguage."

Popravek: seveda je nujna nadaljna obravnava sporne direktive najprej v Svetu Evropske unije in ne v Evropskem parlamentu. Bralcu gpg se zahvaljujemo za opozorilo na napako.