Anatomija hekerskega napada

minmax

25. feb 2005 ob 19:20:41

Pipin odprti termin v torek, 1. marca, ob 19.00 v Kiberpipi predstavlja predavanje Mateja Kovačiča, Jureta Čuhaleva in Gašperja Korena (sami kleni slotechovci) z naslovom: Anatomija hekerskega napada:

Poslovanja sodobne organizacije si ni več mogoče predstavljati brez uporabe interneta. Širokopasovne internetne povezave so cenovno dostopne in množično uporabljane. Tako imamo vedno več računalnikov s stalno in relativno hitro povezavo do interneta. Na drugi strani pa internet postaja vedno bolj neprijazen v smislu varnosti. Pojavlja se vedno več računalniških virusov, spywara in podobnih nadlog, ki povzročajo vse večjo gospodarsko škodo.

Predstavili bomo nekaj konkretnih primerov hekerskega napada na računalnike in računalniške sisteme v Sloveniji, ki so se zgodili v zadnjem času. Pokazali bomo kako izgleda okuženi računalnik, kako odkrijemo takšno okužbo ter kako izgleda prikrito omrežje računalnikov, iz katerih se je izvajal DDOS napad. Hkrati bo poseben del predstavitve namenjen tudi pogledu iz strani napadalca, predstavili pa bomo tudi način delovanja nekaterih napadalcev iz Slovenije.

Vabljeni, po predavanju pa bomo skupaj popili kaj čaja in se še družno pogovorili o temi.