Poplava novosti iz Mozilla Foundation

mathjazz

15. okt 2003 ob 16:49:52

Danes je velik dan za Mozilla Foundation, nekakšno naslednico AOL-a, ki starševsko bdi nad razvojem Mozille. Izšla je Mozilla 1.5, ki prinaša številne novosti. Končno je na voljo črkovalnik (bil je tudi v 1.4.1), precej sprememb sta doživela Composer in ChatZilla, manjše pa tudi brskanje z zavihki, odjemalec za pošto in spletna orodja.

Poleg Mozille 1.5 sta na voljo tudi novi različici samostojnih programov, na katerih bodo gradile naslednje različice Mozille. Mozilla Firebird 0.7 prinaša prikaz spletne vsebine v stranski vrstici in izboljšano okno z nastavitvami ter omogoča zamenjavo sloga strani v vrstici stanja. Mozilla Thunderbird 0.3 se lahko pohvali z izboljšano podporo prilogam, s pohitritvami, z novimi možnostmi za sporočila na strežniku in še čem.

S tem pa se niz novosti še ne zaključuje. Organizacija Mozilla Foundation je že pri ustanovitvi zatrdila, da se bo razvoj Mozille usmeril k uporabniku, torej bo Mozilla postala uporabniku bolj prijazna. K temu sodijo tudi nove storitve, ki jih je organizacija uvedla. Tako lahko uporabniki odslej naročijo plošče CD z Mozillo in uporabljajo plačljivo telefonsko podporo, v pripravi pa je tudi nova spletna stran s povsem uporabniškimi smernicami. Ogledate si lahko različico beta.

Kmalu bodo na voljo tudi slovenske različice novih izdaj, o katerih vas bomo seveda obvestili.