Siol does it again

minmax

5. nov 2003 ob 13:20:39

Fantje pri Siolu so res neverjetni. Prejšnji mesec so odklopili ADSL, ker nisem plačal junijskega računa. Opomine, pravijo, da so pošiljali po elektronski pošti, na naslov @siol.net, ki ga seveda ne berem. Da bi jim kapnilo v glavo, da so plačani računi za julij, avgust in september in da je zato nekaj drugega narobe, se seveda ni zgodilo. No, ampak to je že stara zgodba. Včeraj so njihove sposobnosti živciranja svojih uporabnikov dosegle nove višave.

Meni nič tebi nič so onemogočili pošiljanje preko smtp.siol.net kateremukoli pošiljatelju, ki nima na koncu naslova e-pošte @siol.net. Ker za pošto uporabljam ARNES-ov račun, to pomeni, da ne morem več pošiljati sporočil z naslovom nekdo@guest.arnes.si, če sem na internet povezan preko ADSL. Da bi bila zadeva še hujša, so enako naredili tudi vsem svojim strankam, ki imajo lastne domene. Nesrečen fant na tehnični pomoči je povedal, da zdaj delajo spisek svojih lastnih domen, da jih bodo lahko spet vključili.

A vrh ledene gore ni to, da so spremenili politiko na popolnoma butalsko, niti to, da niso uporabnikom poslali niti enega obvestila, temveč to, da njihov strežnik vsa sporočila sprejme! Tako uporabnik nič hudega sluteč misli, da je sporočilo šlo naprej, v resnici pa strežnik sporočilo pogoltne (/dev/null ?) in le-to nikoli ne prispe na želen naslov. Nikjer nobenega sporočila o napaki.

Da bo novica tudi koristna, še nasvet: zaenkrat je rešitev to, da vklopite avtentikacijo SMTP. Dokler tudi tega ne 'popravijo' :)