Slo-Tech GNU/Linux 1.0-alpha

Gandalfar

11. apr 2003 ob 08:46:30

Ponosno predstavljamo prvo javno alpha razlčico Slotech GNU/Linuxa!

Kakor je bilo že mnogokrat rečeno, naš cilj ni bil ponovno izumljati kolo, temveč uporabiti stvari, ki že obstajajo, in vse skupaj samó sestaviti glede na naše želje. Tako prva različica temelji na znani distribuciji Knoppix, ki sedaj do določene mere govori slovensko in vsebuje Slo-Techovo barvno shemo.

Morda je najlepša stvar pri vsem skupaj to, da vse teče iz zgoščenke -- tako vam za Pokuk™ v čudoviti svet odprte kode ni potrebno drugega, kakor da posnamete ISO sliko na CD in naročite računalniku, naj se zažene iz njega. Seveda lahko vse skupaj tudi namestite na disk, vendar vam to odsvetujemo, saj v tej fazi še ni dovolj preizkušeno. Klik!

Kar si najbolj želimo v tem trenutku, je vaš komentar -- kaj pogrešate, kaj bi radi videli v naslednji različici in kaj bi odstranili.

Zahvala gre Jerneju Forstneriču in ali3nu, ki sta ustvarila "supergreen™" barvno shemo. je poskrbel za prevod in priredbo uvodnega zaslona, darkolord mi je prijazno omogočil hosting testnih slik na svojem strežniku in Primoz, ki mi je pomagal s svojimi nasveti pri hekanju vsega skupaj. Hvala še kuglvinklu in ostalim članom Slo-Tech ekipe za moralno podporo.

Za odlične prevode je zaslužna Lugosova Slovenizacijska skupina, ki je prevedla KDE okolje, Mozillo in še kaj. Slava jim!

Tisti s širopasovnim dostopom ste vabljeni na dolpoteg (cca. 400MB): Slo-Tech, Zrcalni strežnik 1, zrcalni strežnik 2, vsi ostali pa ste vabljeni, da nas obiščete na naši stojnici na Teleinfosu, kjer si boste Slo-Tech GNU/Linux lahko ogledali v akciji.

Vsi, ki se spominjate določene prvoaprilske novice: novica kot taka je bila resnična, res smo naredili lastno distribucijo. Upam le, da niste nasedli na štorijo o tem, kako naj bi golobi s CDji naše distribucije počivali v okolici Blatnega jezera. Tako neumni pa spet nismo -- v resnici uporabljamo posebej v ta namen trenirane sove!

Upam, da vam bo naša uradna distribucija všeč in da boste ob njej preživeli marsikatero urico učenja osnov tega operacijskega sistema. Hkrati z izstrelitvijo našega Linuxa pa bomo požegnali še naš pomladanski zeleni dizajn. Nastavitve najdete med lastnimi nastavitvami.