Nvidia uradno najavila nForce

luni

5. jun 2001 ob 17:57:13

Včeraj je na Computex sejmu Nvidia tudi uradno najavila svoje vezno čipovje nForce. Po specifikacijah in prvih benchmarkih vsekakor gre za fenomenalno platformo, ki bi utegnila postati najbolj popularna za AMDjeve procesorje. Poglejmo še enkrat, kaj nam nForce prinaša:

Nvidia je pri predstavitvi pokazala tudi nekaj benchmarkov, ki so nič manj, kot impresivni. Seveda jih ne gre jemati za absolutne, saj so bili izbrani za predstavitev, toda vseeno dobimo dober občutek o moči nForca 220 in 420. Kar poglejte si spodnje slike! nForce je trenutno čipovje s prepričljivo največjo pomnilniško prepustnostjo (zahvaljujoč tudi zgoraj omenjeni DASP tehnologiji), primerjave ostalih integriranih grafik pa so že skorajda smešne. Še več: nForce se brez težav kosa tudi z neitegriranimi čipovji, ki delujejo v navezi z grafičnimi karticami podobnega razreda. Impresivno!
Proizvajalci matičnih plošč seveda ne mislijo kar tako izpustiti te odlične priložnosti. V času najave novega čipovja je svoje matične plošče najavilo in predstavilo kar 5 podjetij: ABIT, ASUS, Gigabyte, Mitac in MSI. Vsi razen ASUSa so na žalost predstavili za nas manj zanimive MicroATX plošče, toda brez skrbi... ASUSova A7N266-V nakazuje, da je nForce še kako primeren tudi za entuziaste. Vse plošče bazirajo na močnejši, 420 različici čipovja.