ATI Catalyst 02.4

Sergio

15. nov 2002 ob 17:27:07

Ja, vsi lastniki ATIjevih grafičnih kartic se od včeraj veselijo -- ni vrag, da ne bodo veselja danes kronali še z tradicionalno žurko z imenom "ATi je izdal nove gonilnike, pejmo se ga napit". Pa kakor koli že -- ATi, podjetje, ki s proizvodnjo svojih grafičnih čipov še najbolj zavzeto konkurira nVidii, je včeraj izdalo novo izvedenko gonilnikov Catalyst, ki nosijo zaporedno številko 02.4.

Gonilniki so skupni vsem Radeonom z oznako 7000 in več, uporabniki pa poročajo o pohitritvi v CodeCreatures Benchmark PRO na Radeonu 9700, hitrejšem Nascarju 2002 za vse Radeone, občutno hitrejšem NHLju ter hitrejšem izvajanju na DirectX 6 in 7 za R9700. Končno je v gonilnikih odpravljen hrošč operacijskega sistema Windows, ki grafikulji ni dovolil igranja igric na osveževalni frekvenci nad 60 Hz -- trenutno le za DirectX aplikacije, OpenGL del še sledi. Izjemno pohvalna naj bi bila tudi nova funkcija, ki optimalizira prikaz slike na TV zaslonih.

Ostaja pa, po mojem skromnem mnenju, največja slabost programa - gonilnik ter nadzorno ploščo je treba vunpotegniti posebej. Hitro: Klik za Win2k/XP, klik za Win9x/ME ter klik za ATI Control Panel.

Hvala boštjanu za povezavo.