Festival upora

minmax

8. jun 2001 ob 18:50:36

Konec naslednjega tedna se ne bodo dogajale le študentske demonstracije, pač pa tudi demonstracije v zvezi s srečanjem Busha in Putina. Festival upora se bo zgodil v soboto 16.6 v parku Tivoli ob 14:00. Dva odločata o usodi ostalih šestih miljard ljudi, hkrati pa bosta dva miljona odločala o usodi nekaj žensk, tukaj je nekaj narobe.
Skratka, v protestu se združujejo vse žive formacije od okoljevarstvenikov do anarhistov. Računalničarjev je zaenkrat še bolj malo, a se počasi zbirajo. To bo prav napet konec tedna. Sicer se pojavlja vprašanje, a bi bilo smiselno narediti kak poseben transparent o softwarskih patentih, RIAA, holywoodu, decss itd. Bi to sploh kdo razumel? Mogoče pa bo nekomu uspelo shekat v uradno stran obiska, verjetno bi se potem več ljudi dejansko zamislilo, da je z ameriško kapitalistično vizijo interneta nekaj narobe (sicer pa tule najdete prvih 10 dosežkov Busheve vladavine :).
Mogoče se vidmo na festivalu, kakšna piščalka ali raglja ne bo škodila. Ko smo že pri tem, a ima kdo kak?no majčko z (v ameriki prepovedano) DeCSS source kodo?