Povratek S3 Graphics

root987

4. jan 2004 ob 15:10:01

S3 Graphics, nekoč težkokategornik na trgu grafičnih kartic, je po več kot treh letih od kar so splavili Savage2000, končno izdelalo njegovega naslednika, ki ima vse možnosti, da se znajde sredi "vojne" med ATI-jem in NVIDIO.

DeltaChrome, kot se novinec imenuje, bo posedoval (uradno še ni na voljo) do 256 MB DDR SDRAMa, 8 izrisovalnih cevovodov, vsak s po eno enoto za obdelovanje tekstur, podporo za pixel shaderje 2.0+ in vertex shaderje 2.0+, izhod za TV, TMDS, vgrajeno video podporo (YPbPr, 480p/720p/1080i/1080p načini), vse skupaj pa bo priključeno na AGP 8x vodilo. Na papirju torej DeltaChrome niti ne izgleda tako slabo in ker S3 cilja na srednji trg grafičnih kartic, je pričakovati, da bo temu primerno tudi cena.

Kako pa se DeltaChrome obnese v praksi? Kot so ugotovili na X-bit labs, se je v nekaterih igrah zadovoljivo hiter, med tem ko v drugih (predvsem OpenGL), konkurentom ne seže niti do pasu. A če vzamemo v račun dejstvo, da gre za prototip, ki gonilnikov za OpenGL uradno še nima izdelanih, nam hitro postane jasno, da, v kolikor pri S3 Graphics naredijo kvalitetne in hitre gonilnike, lahko postanejo dolgo pričakovani tretji konkurent na trgu grafičnih kartic. Klik do celotenega članka.