Ponovna združitev Telekoma in SiOL-a?

mathjazz

12. feb 2004 ob 13:27:17

Uprava Telekom Slovenije, d.d. se je odločila za pridruženju hčerinskega podjetja SiOL, ki je v njegovi 100-odstotni lasti. Predsednik uprave Telekoma, Peter Grašek, meni, da je združitev potrebna še pred vstopom v Evropsko Unijo, saj bi na ta način Telekom dobil podobno strukturo, kot jo ima večina konkurence na enotnem evropskem trgu. Združitev naj bi bila potrebna tudi zaradi nove strategije podjetij, ki bo zahtevala visoka finančna sredstav, ta pa ima le Telekom.

Miran Kramberger, direktor SiOL-a, ki mu uprava predlaga, da zasede njen peti stolček, je združitev podprl. V štiričlanski upravi je predlog poleg predsednika sicer podprla le še podpredsednica, Darinka Virant. Združitvi nasprotuje tudi Pavle Gantar, minister za informacijsko družbo, ki meni, da bi morali podjetji še naprej ločeno izvajati svoji dejavnosti, medtem ko bi tudi Telekom začel uvajati IP tehnologijo.

Zeleno luč združitvi mora dati še nadzorni svet, ki bo zasedal prihodnji teden in bo po besedah ministra preprečil združitev.