Odgovor na članek: Kupovati drugje bi bilo potratno

Primoz

2. jan 2007 ob 14:18:08

V odgovor na članek Kupovati drugje bi bilo potratno smo prejeli:

Spoštovani,
na spletni strani Slo-tech.com je bil dne 29. 12. 2006 objavljen članek z naslovom "Kupovati drugje bi bilo potratno" avtorja, ki se identificira kot Mavrik. Vsebina članka se nanaša tudi na spletno Teletrgovino Telekoma Slovenije. Prosimo za objavo našega odgovora na vaše ugotovitve.

V Telekomu Slovenije se odgovorno, proaktivno ter v skladu z oceno tveganja lotevamo problematike informacijske in telekomunikacijske varnosti. Tudi aplikacija spletne teletrgovine je zaradi evidentiranih pomanjkljivosti in starosti čakala na prenovo - a smo jo zaradi vpeljanih drugih varovalnih mehanizmov načrtovali za pričetek prihajajočega leta. Navkljub temu in tudi zaradi vašega opozorila, ki ga pozdravljamo, ker krepi varnostno zavednost uporabnikov, ponudnikov ter izvajalcev spletnih storitev, storitve pa morajo biti za uporabnika varne in ne smejo vzbujati dvomov, smo del načrtovanih posodobitev izvršili in s tem tudi večino omenjenih pomanjkljivosti že odpravili.
Družba Telekom Slovenije prek internetne teletrgovine letno ustvari 1 odstotek vsega prometa Teletrgovin, pri čemer zaradi drugih varovalnih in kontrolnih mehanizmov nikoli nismo zasledili nepravilnosti ali zlorab.

Srečno,

Darinka Pavlič Kamien
Vodja službe za odnose z javnostmi