Nekaj novičk iz sveta iger

Matek

11. apr 2004 ob 23:47:52

Razen tega, da imamo v forumu oddelek Igre, dotično področje na Slo-Techu ni bilo preveč zastopano. Temu bomo sedaj moderatorji omenjenega oddelka storili konec in poskušali dnevno dostaviti skromen kupček novic, ki bo zanimiv za igričarski del obiskovalcev te strani.

Activision, ki je izdal trenutno zelo popularno igro Call Of Duty, zadnje čase pridno dela. V petek so najavili dodatek United Offensive, ki bo vseboval nove kampanje za enega igralca, multiplayer načine igranja, več orožij, likov in ostalih stvari, ki jih podobni dodatki ponavadi vsebujejo. Na policah naj bi se pojavil konec jeseni tega leta. Seveda bomo dobili kakšno presenečenje tudi bolj zgodaj, recimo nov popravek 1.4, ki bi naj izšel že čez en teden. Odpravil bo manjše hrošče, dve najpomembnejši novi funkciji pa bosta: dodatna mapa za nalinijsko igranje (MP_Stalingrad) in pa podpora programu PunkBuster, katerega se uporablja za odganjanje goljufov. Več o vseh novostih na uradni strani igre. Avtorji Call Of Duty-ja so za svoje delo plačani, medtem pa se drugje programerji z izdelavo iger trudijo bolj ljubiteljsko, a zato nič manj kvalitetno. Tak primer je igra Live For Speed, ki je pred kratkim dobila novo vmesno izdajo 0.3G (S1). Obenem so avtorji pripravili tudi demo za vse, ki bi radi preizkusili nove funkcije.

Za velikonočno darilo je poskrbel tudi Blizzard, ki je izdal mapo za Warcraft III: The Frozen Throne z imenom Egg Hunt (kot lahko razberemo že iz imena, je mapa praznično obarvana). V primerjavi z večino map je ta srednje velikosti, priporočljivo število igralcev je 4-8, vsi navdušeni pa jo lahko dobite tukaj.