»

Intel - padec delnice, o OZN projektu in vojni napovedi

golem.de - Intelu zadnje čase ne gre najbolje, kar dokazuje tudi padec vrednosti njegovih delnic v tem tednu za 1%. Očitno šepetanja, da bo Apple napovedal prve osebne računalnike, bazirane na njegovih procesorjih, že za naslednji mesec, ne pomagajo. Seveda Intelu oz. njegovemu predsedniku Craig Barretta to ne preprečuje komentiranja drugih projektov. Dečko namreč ne verjame, da bo MIT Media Labsu uspelo izpeljati obljubo o stodolarskem prenosniku. Pravi, da svet hoče prave računalnike.

Boljše čase bo morda prinesla nova vojna napoved. Ker so rootkiti nedavno po zaslugi Sonyja postali slavni (o čemer smo neštetokrat poročali), bi se naj pri Intelu sedaj odločili, da bodo v svojo strojno opremo dodali detektor za tovrstne malopridne zadevščine. Žal se bomo morali zaenkrat še braniti ročno, prvi tovrstni proizvodi naj bi na svet privekali čez dobri dve leti.

Očitno pravih računalnikov ne sme poganjati konkurenčno srce, čeprav gre za otroke nerazvitega sveta.

8 komentarjev

Firefox z napako

Slashdot - V javnost je prišla vest, da ima najnovejša različica Firefoxa napako, ki vam lahko onemogoči uporabo brskalnika, dokler je ne odpravite. Do napake pride, ko uporabnik naleti na spletno stran, ki namerno vsebuje zelo dolgo ime strani. Ker Firefox shrani podatke o obiskanih spletnih straneh v datoteko, ki jo prebere ob vsakem zagonu, se vam tako brskalnik ob naslednjem zagonu "obesi" in prične porabljati celotno razpoložljivo procesorsko moč. Problem se začasno odpravi, če izbrišete datoteko history.dat v mapi z osebnimi nastavitvami brskalnika. Za napako ni na voljo še nobenega uradnega popravka. Ta neljubi dogodek lahko preprečite, če onemogočite spremljanje zgodovine (Tools Options History Remember visited pages for at least 0 days) ali pa če v datoteko prefs.js, ki je v isti mapi kot history.dat, vstavite:
user_pref("capability.policy.default.HTMLDocument.title.set","noAccess");
Napaka preizkušeno deluje na Windows XP. Kdor želi poizkusiti.

Kot zanimivost velja še...

106 komentarjev