»

ATi Catalyst 2.5

ATI - Novi Catalyst gonilniki so zopet tukaj - tokrat verzija 2.5. Gonilniki so namenjeni vsem Radeon karticam od različice 7000 do 9700 Pro. Tokratna izdaja gonilnikov odpravi veliko težav v igrah (predvsem v igri NeedForSpeed: Hot Pursuit 2 za Radeon 8500 in Radeon 9700) in aplikacijah ter pospeši izris grafike do novih rekordov v 3DMarku (če to drži, boste morali preizkusiti sami).

Prav tako ponuja nov drsnik v nadzorni plošči za vertikalno sinhronizacijo z monitorjem ("Wait for vertical sync"), ki je nastavljiv tako v zavihku Direct3D kot v OpenGL. Nova je tudi verzija Hydravision-a: 3.2. Vse to pa si lahko dol-potegnete z ATI-jeve strani, le operacijski sistem in grafično kartico je potrebno izbrati.

11 komentarjev

Nov članek!

Slo-Tech - Totimato se je ob pogledu na svoje umazano drap računalniške priveske globoko zamislil in dobil napad barvanja in olepševanja njegovega namizja. Ker pa se mu ob igranju iger potijo roke, miško prebarva tako, da se na njej ne bo nikoli več videlo prstnih odtisov. Prav tako si tudi modro osvetli del tipkovnice, tako da je nanj ponosen celo modro modri alien-w.

Branje obvezno!

6 komentarjev

'Domnevni' stvaritelj DeCSS na sodišču

Reuters - Danes se je na švedskem sodišču zagovarjal Jon Johansen, 'domnevni' Razbitelj™ DVD zaščite: nedolžen.

Sojenje naj bi trajalo pet dni, tožilec Inger Marie Sunde pa je primer označil kot boj med 15- in 16-letnim Davidom proti velikanom ameriške industrije -- a kljub temu je bil boj nezakonit. Mladeniču grozita dve leti zapora oz. plačilo denarne kazni.

Sicer pa danes 19-letni mladenič kot programer zasluži $4.851 mesečno ...

Primoz? [>:D]

3 komentarji

Radeon 9500 Pro

HardOCP - Sicer smo pred kratkim na Slo-Techu že imeli test grafičnih kartic, za katerega se je naš bwana Sergio pošteno namučil ([:P]), a vendarle ... Na [H]ardOCP so včeraj stestirali ATI-jevega najnovejšega Radeona, različico 9500 Pro. Različica Pro se od svojega ne-Pro bratca razlikuje samo po številu cevovodov (štiri proti osem), medtem ko je njun takt enak. V kolikor vas mika nova grafična kartica, klik!

3 komentarji

Novembra ...

Digital Daily - Se še spomnite vseh novotarij ter dogodkov meseca novembra? No, na Digital Daily so danes spisali članek, ki na kratko povzame vse bistvene IT dogodke ter stvaritve v prejšnjem mesecu ter prikaže njihov pogled nanje, za nameček pa še primerja cene ter nam svetuje, kaj kupiti. Ustavili so se pri procesorjih, matičnih ploščah, pomnilniku, videu ter napravah za masovno shranjevanje. Klik!

0 komentarjev

Poslikava okenca

Twisted Mods - Kako narediti nekaj podobnega tej lepi stvari?Preprosto. Vse kar potrebujete je slikica, ki vam je všeč, nekaj papirja, tiskalnik ter nekaj denarja, da boste lahko šli v fotokopirnico in tam plačali račun. In kako z vsem tem pridete do tako lepe poslikave pleksi okna? Twisted Mods.

0 komentarjev

Prihodnost filmov?

3delavnica - Med "filmo-freaki" zelo poznan režiser Robert Zemeckis spet podira meje v filmski industriji: do leta 2005 naj bi namreč ustvaril film, ki bo podrl mejo med resničnostjo in (računalniškim) virtualnim svetom.

The Polar Express, kakor se bo film imenoval, naj bi vseboval tisto, kar je (ne)srečnemu Final Fantasy manjkalo -- pravi igralci, ustvarjeni v virtualnem svetu. The Polar Express bo verjetno eden najbolj revolucionarnih filmov v tem stoletju -- naj omenim samo še to, da bo v filmu igral Tom Hanks ter da njegove obrazne mišice ekipa preučuje že skoraj celo leto, potem se splača na film počakati. Več o tem tukaj!

4 komentarji

Vgradnja matične plošče

Extremetech - Vsi računalniški majstori™, ki vam je vgradnja nove strojne opreme mačji kašelj, nehajte brati zdaj. Na Extremetech so se namreč odločili spisati članek za malce manj računalnikov vešče uporabnike. Obsežen članek govori o pravilni vgradnji matične plošče, kjer vam bo podrobno razloženo kako namestiti procesor ter ventilator, kam pašejo RAM moduli ter da grafikulja pač nima česa iskati na PCI priključku. Kablovju je jasno posvečen svoj del, saj brez njega žal še ne gre. Klik!

Članek o sestavi računalnika lahko najdete tudi na Slo-Techu.

0 komentarjev

Athlon MP2400+ na voljo

Slo-Tech - Na The Inquirer poročajo, da AMD že izdeluje dvoprocesorske različice Athlona XP2400+, ki temeljijo na Thoroughbred B jedru, kar bo za trg verjetno zelo zanimiva izbira. Prodajna cena v količinah nad 1.000 kosi bo 230 dolarjev, kar bi v Sloveniji lahko pomenilo okoli 65 tisočakov. Prav tako pa naj bi prvi Athloni MP2600+ prišli na trg v sredini januarja prihodnjega leta. Klik!

1 komentar