»

Channel 4 pričenja s 3D televizijo

Whoa.

vir: Slashdot
Slashdot - Znana britanska televizijska hiša Channel 4 bo naslednji ponedeljek pričela s tridimenzionalnim tednom, v okviru katerega bodo med običajne oddaje na svoj spored dodali nekaj 3D vsebin. V partnerstvu s trgovinskim gigantom Sainsbury's med rajo že delijo brezplačna očala, potrebna za ogled tovrstnega programa.Sicer tehnološko gledano ne gre za nič posebnega in tudi napovedane vsebine niso ravno vrhunec umetnosti, a vzpodbudno je predvsem dejstvo, da je Channel 4 relativno veliko in vplivno medijsko podjetje. Posledično bi znala kaj kmalu podobne poteze potegniti tudi konkurenca, pravijo na Slashdotu.

16 komentarjev

Črv za iPhone rickrolla odklenjene telefone

Posledice delovanja črva.

vir: engadget
engadget - Pred par dnevi smo poročali o hekerju, ki je želel nekaj malega zaslužiti s pomočjo dejstva, da ima večina lastnikov jailbreakanih iPhoneov nameščen tudi SSH in nastavljeno privzeto geslo. Šlo je za bolj opozorilno akcijo, saj je v končni fazi zahteve po plačilu umaknil in vsem ponudil brezplačna navodila za rešitev varnostne težave.A nedavno se je pojavil črv, ki jo izkorišča na malce bolj zloben, čeprav še...

20 komentarjev

SSD-ji se bodo pocenili v treh do petih letih

Gibanje cen 16-gigabitnih MLC-čipov

X-Bit Labs - Nestrpno že čakamo, da se SSD-ji pocenijo na znosne ravni. Daleč od tega, da bi bili nesramno dragi, a v primerjavi s klasičnimi trdimi diski so vendarle nekoliko predragi, da bi jih popolnoma nadomestili. Izvršni direktor podjetja OCZ, ki je vodilni svetovni proizvajalec DRAM-a in flasha, obljublja, da se bodo SSD-ji na raven trdih diskov spustili v prihodnjih treh do petih letih. Do takrat bo ostalo trenutno stanje, ko SSD-je uporabljajo za zagonske in sistemske diske, medtem ko se za masovno shranjevanje podatkov še vedno zatekamo h klasiki. V zadnjem času se je flash sicer podražil, a v prihodnosti bo pričakujemo cenitveni trend. V SanDisku pojasnjujejo, da se bo z nižanjem cen flasha upočasnilo investiranje proizvajalcev v te proizvodne kapacitete,...

17 komentarjev

Sunovi poslovni rezultati negativni

Prihodki podjetja

vir: The Register
The Register - Ta vikend je Sun objavil poslovne rezultate (PDF) za prvo fiskalno četrtletje leta 2010. Povedali niso nič pretresljivo novega, saj so še vedno v rdečih številkah. V treh mesecih so prihodki uplahnili za četrtino na 2,24 milijarde dolarjev, kar je predvsem posledica negotove prihodnosti nekaterih izdelkov, ko bo Oracle, če bo šlo v Evropi vse po sreči, Sun prevzel. Zabeležili so 120 milijonov dolarjev izgube, kar je občutno manj kot leto poprej, ko je minus znašal kar 1,68 milijarde dolarjev.

Pojavljajo se celo ugibanja, ali ni bila prodaja podjetja prenagljena. Alternativa sicer ni bila privlačna - odsloviti bi morali 8000 zaposlenih in odstreliti projekt Sparc, s čimer bo obrzdali...

1 komentar

Obiskovalci največ časa prebijejo pri Microsoftu

Slo-Tech - Comscore je te dni objavil zanimive rezultate meritev internetnega obiska, kjer so merili, koliko časa uporabniki prebijejo na kakšni spletni strani. Na prvem mestu je še vedno prepričljivo Microsoft, saj so uporabniki septembra na njihovih straneh preživeli skoraj štiri milijarde ur, od tega tri četrtine na storitvi Windows Live Messenger. Na drugem mestu je Google s poltretjo milijardo ur, sledita pa mu Yahoo in Facebook. Slednji je svoj rezultat praktično potrojil.

Zanimiva je tudi regijska variacija, saj ima Microsoft v Latinski Ameriki dvakrat večji delež kot v Evropi in štirikrat večjega kot v Severni Ameriki. Yahooja pa Evropejci in Latinoameričani nekako ne marajo, medtem ko je v Severni Ameriki petkrat priljubljenejši kot tod. Še ekstremnejši primer je portal Tencent, ki v Aziji pobere desetino vsega časa, drugod pa sploh ne pride na lestvice.

16 komentarjev

Najboljša navijalska plošča s čipovjem P55

Zmagovalka

vir: AnandTech
AnandTech - Anandtechov test ekstremnega navijanja, ki je odkril težave s Foxconnovimi podnožji LGA-1156, je zaključen. Zaradi težav z nekoliko ožganimi procesorji in podnožji se je objava nekoliko zavlekla in ni tako podrobna, a je vseeno tukaj. Številke so tako primerjali za plošče EVGA P55 Classified 200 ter P55 FTW SLI, Gigabyte GA-P55-UD6 in ASUS ROG Maximus III Formula. Po prvih testih se jim je še najbolj dopadla prav zadnja, Asusova plošča, a je obenem imela tudi največ težav zaradi Foxconnovih ležišč za procesorje. Trenutno testirajo tudi različico, ki uporablja novo revizijo Foxconnovega ležišča, a bo na rezultate...

2 komentarja

Steve Jobs CEO desetletja

CNN.com - Da je Steve Jobs eden izmed boljših vodij podjetij bi se lahko strinjali vsi, pa naj bodo veliki oz. malo manjši ljubitelji Appla. Njegove sposobnosti so potrdili tudi pri reviji Fortune, kjer so ga razglasili za najboljšega CEOja desetletja. In zadnje desetletje je bilo za Apple, roko na srce, res izjemno.

Steve Jobs se je v Apple vrnil leta 1996 in ga v naslednjem desetletju s svojo karizmo popeljal do nekaj revolucionarnih iznajdb na področju tehnike. Razširili so tržni delež svojih računalnikov in operacijskega sistema OS X (ki je zdaj že blizu 5%), a so obenem tudi močno razširili nabor dejavnosti. Zdaj so računalniki za Apple skorajda postranska dejavnost, za kar se imajo zahvaliti iPodom, storitvi iTunes ter iPhonu. Jedro oboževalcev je dobro znano tudi po svoji fanatičnosti, kar je, kljub nadležnosti, pomembna uporabniška baza za katerokoli družbo.

Kako bo Steve Jobs vodil podjetje v novem desetletju, po težavah z zdravjem, pa bo pokazal čas.

70 komentarjev