»

Toshibin prenosnik s tremi grafičnimi karticami

Neowin - Časi, ko so bili prenosni računalniki izrazito neprimerni za igranje iger, se poslavljajo, saj so proizvajalci ugotovili, da več grafičnih kartic porabi več energije samo, če so vključene. Tako ni nobene ovire, da ne bi imeli v računalniku močne in skromne kartice hkrati, pri čemer bi prvo uporabljali doma, slednjo pa na poti. Tak sistem ima recimo Applov Macbook Pro, dobila pa ga je tudi Toshiba.

Toshiba Quosmio X305-Q708 je nov prenosni računalnik, ki nezvenečemu imenu navkljub ponuja pravo razkošje. Poleg vgrajenega GeForcea 9400M ima še dve GeForcea 9800M GTS, Intelov Core 2 Extreme QX9300 z 2,56 GHz, 4 GB PC3-8500 DDR3 pomnilnika, 128 GB velik SSD-disk in 320 GB velikega klasičenega. Cena: primite se za...

15 komentarjev

Microsoft razvija ekvivalent App Storu

Microsoft - Microsoftov izvršni direktor Steve Ballmer je na sydneyjski konferenci dejal, da Microsoft razvija shemo za distribucijo programske opreme, ki bo delovala na istih principih kot Applov App Store za iPhone in iPode. Pravi, da sta App Store in tudi Facebook dobra servisa, ki sta piscem programov in dodatkov olajšala življenje, zato se bo Microsoft zgledoval po njiju. Želijo ponuditi storitev, kjer razvijalci ne bodo samo prodajali svoje kode, temveč si bodo lahko ustvarili tudi prepoznavno ime. Natančnejših informacij ni želel dati, naj pa bi bili pri Microsoftu že začeli trdo delati.

Applov App Store deluje od julija in od takrat je prodal že prek 200 milijonov programov, skupaj pa je sedaj na voljo prek 5500 dodatnih aplikacij za iPhone. Microsoft sicer že ima svoj Windows Market Place, kjer razvijalci lahko ponujajo svoje izdelke, videli pa bomo, kakšne izboljšave bo pripravil. Več imajo Computer World, CNet in Neowin.

0 komentarjev