»

Lepotno tekmovanje

vir: SMH
SMH - Tokrat lepotno tekmovanje ni tekmovanje lepotic iz vrst človeške samice, niti tekmovanje najlepše pobarvanih računal, temveč izbiranje najlepše izmed vseh digitalno ustvarjenih lepotic. Italijanski projekt Miss Digital World je prav to - lepotno tekmovanje digitalno ustvarjenih deklic.

Programerji/umetniki z vseh strani neba že prijavljajo svoja "dekleta", ki se bodo čez teden dni potegovala za krono Miss digitalnega sveta. Zanimivo je dejstvo, da so vsi trenutno prijavljeni modeli, razen enega, ženske, čisto vsi oblikovalci pa moški, ki so vlagali neskončne ure dela v svoje umetnije. Tale, na sliki, je recimo zahtevala kar 18 mesecev dela. SMH

46 komentarjev

Nov igralec na trgu 3d grafičnih kartic

XGI Volari Duo V8

vir: Tom's Hardware
Tom's Hardware - Podjetje XGI, ustanovljeno maja 2003, se že pripravlja na splavitev svojega novega grafičnega procesorja in kot je je stric Tom ugotovil v svojih testih, se nam na trgu 3D grafičnih procesorjev obeta ponovna vojna (tokrat med tremi stranmi).

Kljub dejstvu, da so testirali prototip in so bili vsi gonilniki v testni fazi, se je v nekaterih kategorijah V8 Duo (najmočnejši med svojimi bratci) odnesel odlično, v nekaterih pa, milo rečeno, porazno. Ker sta do uradne splavitve še približno dva meseca, bi to verjetno lahko bilo dovolj, da XGI napiše dobre gonilnike. In če k vsemu temu dodamo še dobro ceno -- okrog 300 ameriških zelencev -- lahko pričakujemo tesno in napeto tekmo. Klik!...

23 komentarjev

Geforce FX 5950 Ultra in FX 5700 Ultra

Tom's Hardware - Naš predragi striček Tom je tokrat pod svoje prste vzel dve novi NVidiini kartici - GeForce FX 5950 Ultra in 5700 Ultra. V svojih testih je (ponovno) ugotovil, da nVidia zaostaja za ATijem, vendar je s svojo najnovejšo ponudbo skoraj enako hitra kot ATijev najmočnejši prikazovalec slike, Radeon 9800 XT, medtem ko ga v nekaterih testih tudi premaga. Ali to pomeni ponovno vodstvo nVidiie v večni tekmi za prevlado na trgu, je še prerano ugibati.

Če naredimo kratek povzetek: Oboje lepo, oboje drago, in katerakoli izbrana kartica vam bo služila več kot dobro. Klik!

14 komentarjev

Barvanje prenosnika

Srebrno zlato

vir: The Valley Forums
The Valley Forums - Barvanje naših domačih računal ni nikakršna novost, a zelo malo ljudi se spravi k modificirianju prenosnika. Tukaj sem našel "članek" prav o tem, a ni prav kvaliteten. Mislim, da mu bo barva, ki jo je nanesel, povzročala veliko preglavic. Od tega, da se bo topila na vročih mestih, do tega, da bo kmalu vse skupaj zelo spraskano in podobnih grdobij, ki bi se jih dalo odpraviti z malce več dela in premišljenosti. Torej, naj bo ta članek vzpodbuda za barvanje prenosnika, tale članek na Slo-Techu, ki ga je spisal totimato, pa navodila z delo.

7 komentarjev

Po IBM-u še Sun...

CNet - Kot poroča CNet, namerava Sun na strežniškem trgu zamenjati Intelove procesorje z AMD-jevimi Opteroni. Uradna izjava in dokončna odločitev bo predstavljena 17. novembra na Comdex-u. Ta poteza niti ni bila tako nepričakovana, če vštejemo v račun precej boljše zmogljivosti Opteronov proti Intelovim Xeonom v razmerju s ceno in Sunov namen izdaje posebne različice Solarisa za Opterone.

Sun namerava prodajati dvo- in štiriprocesorske strežniške sisteme s Solarisom ali Linuxom za operacijski sistem. Podjetje ne pričakuje upada dohodka ali prehoda kupcev h konkurenčnim ponudnikom strežnikov in verjame, da bodo Opteroni bolj zaželjeni pri kupcih. Sun prav tako še ni potrdil izdelave 64-bitne verzije Jave, vendar obstajajo govorice, da naj bi imela 64-bitna Java veliko boljše rezultate v primerjavi z 32-bitno različico. Klik!

16 komentarjev