»

Prijava...

Jaz - Še zadnja "novica"... Če še vedno niste uspeli rešiti težav s prijavo v našo bazo uporabnikov ( preverite, ali ni vaš Inbox poln... ja, tudi to se je zgodilo [;)]), potem pišite Primožu, našem dežurnem programerju, in on bo opravil prijavo za vas. Pa veliko sreče!

0 komentarjev

Znane prve cene DDR rama!!

HardOCP - Novica, ki ste jo po mojem vsi več ali manj kar dolgo pričakovali, namreč koliko bo beštija od DDR rama splohstala? No, na HardOCPju so bojda dobili podatke iz ZARES zanesljivega vira, ki pa znašajo: HCD/DDR-266: 64MB/Micron Chip USD $ 130 128MB/Micron Chip USD $ 250 64MB/Samsung Chip USD $ 120 128MB/Samsung Chip USD $ 230 256MB/Samsung Chip USD $ 460 Moj komentar? Cene vsekakor ne bodo nizke, namreč jaz sem pričakoval dosti nižje! 250$ za 128MB pri nas pomeni okoli 70.000 SIT in več! To pa vsekakor ni cena, ki bi jo bil vsaj jaz pripravljen plačati za cca 10-15% višje performanse (+ nakup plošče, ki po moje tudi ne bo prav poceni). Glede na Rambusove izdeleke so cene resda nižje, vendar za moje pojme še vedno odločno previsoke, če seveda sploh držijo.

9 komentarjev

Dual FOP32

HardOCP - Ok, saj vem, da naslov novice marsikomu ne pomeni nič, toda potrpljenje, kmalu boste vse razumeli [8-)]. FOP32 je trenutno definitivno najmočnejši hladilnik za SocketA procesorje in eden izmed razlogov za to je uporaba zelo močnega Deltinega ventilatorja s 7000 obrati. Določenim ljudem pa niti to ni dovolj, tako da so se pozabavali s pritrditvijo dveh ventilatorjev na FOP32. Postopek ni tako zapleten, bolj je vprašljiv razlog za to. Vsaj osebno vem, da ne bi mogel živeti zraven računalnika z dvema 7000rpm Deltama [8-O].

vir: HardOCP

vir: HardOCP

2 komentarja

"Trdo" hlajenje

HardOCP - Verjetno res moreš biti nekoliko "trd", da si greš narediti "trdo" vodno hlajenje. Ravno to je naredil ta tip. Naj pojasnim: cevi od vodnega hlajenja v računalniku so ponavadi iz gume, tako da se dajo prepogibati. Ta tip pa je očitno vodo-inštalater ( ali pa kdo izmed bližnjih ), saj je kompletna napeljava narejena iz bakrenih cevi. Res trdo [:D].

vir: HardOCP

0 komentarjev

Ali se DirectX 8 sploh pozna?

Overclockedcafe - To vprašanje se igričarjem zastavlja že kar nekaj časa. Ali bo DirectX 8 sploh prinesel kakšno razliko? Ali bo vreden nadgradnje, itd. Do zdaj na to ni bilo možno odgovoriti, toda včeraj so izšli prvi Nvidiini gonilniki z DirectX 8 podporo, Detonator 7.17. Na Overclockedcafe ( WTF? [:D]) so opravili nekaj meritev, in sodeč po njih je razlika v Win2k že kar precej opazna. Še opozorilo: ogromno ljudi poroča o velikih težava po inštalaciji eth novih gonilnikov in DirectXa 8, tako da oba uporabite le na lastno odgovornost!

0 komentarjev

Viking bo kmalu začel s prodajo DDR RAMa

X-Bit Labs - Viking, eden izmed najbolj renomiranih proizvajalcev pomnilnika, je najavil skorajšenj začetek prodaje njihovega DDR pomnilnika. Na voljo so že 128MB in 256MB razvojni primerki, kar pomeni, da do masovne proizvodnje ni več daleč ( upajmo... ). Svoje načrte za proizvodnjo DDR RAMa pa seveda pripravljajo tudi drugi proizvajalci, najbolj viden med njimi pa je zagotovo Micron.

0 komentarjev

Brookdale še ne tako kmalu

Sharky Extreme - Sodeč po Sharky Extremu je na voljo nekaj novih informacij o Intelovem Brookdale čipovju. Gre za Pentium4 čipovje, ki naj bi ta procesor približalo povprečnim uporabnikom, saj bo podpiralo SDR in DDR pomnilnik. Torej, prvo bo na voljo SDR verzija, in sicer predvidoma septembra 2001, DDR različica pa naj bi bila nared do januarja 2002. Precej pozno, vsaj v primerjavi z AMDjev, toda med tem časom jih bo reševalo VIAino DDR čipovje ( če bo podprto, seveda ).

0 komentarjev

ECSjeva konkurenca ABIT VP6

X-Bit Labs - Elitegroup oziroma ECS, pri nas precej nepoznano podjetje se pripravlja na izdajo matične plošče, ki naj bi po njihovih besedah zlahka konkurirala ABITovi VP6. Šlo bo torej za dvo procesorsko ploščo na VIA Apollo Pro133A čipovju z zanimivo konfiguracijo. Na plošči bodo 3 DIMM, 5 PCI, 1 AGP, 1 AMR reže, preko 686B SouthBridga pa bo podpirala ATA100 standard. Seveda ne sme manjkati možnost RAIDa, ki bo uresničena preko HighPointovega HPT370 krmilnika. Plošča naj bi bila zares privlačna tudi za nas overclockerje, saj bo vsebovali precej funkcij namenjenih navijanju procesorja. Najlepše pri vsem pa bo zagotovo nizka cena: okoli 140$. Ko bi se le pojavila v Sloveniji [:'(].

2 komentarja

Težave s prijavo

Jaz - Zadnja dva dni dobim povprečno 10-15 e-mailov na dan, v katerih mi sporočate, da imate velike težave s prijavo v našo bazo uporabnikov, oziroma da ne dobite aktivacijske kode. Še enkrat bi vas rad opozoril, da svoj e-mail naslov pravilno vtipkajte in prej 3x preverite, če dela! Skripta je case-sensitive ( dela razliko med malimi in velikimi črkami ), tako da morate paziti tudi na to. Da je z določenimi e-maili res nekaj narobe potrjuje tudi PaJo, ki dobiva celi kup sporočil, da kode ni bilo možno dostaviti.Torej, še enkrat: bodite pazljivi ob registraciji in resnično preverite, ali ste vpisali pravilen e-mail naslov!

1 komentar

Zlatko je potegavščina

Jaz - Ok, opravičujem se za dostavo nepotrjene novice [:(]. Stvar je v tem, da je celotna zadeva okoli tega Zlatko virusa ena velika potegavščina, kar so dosled potrdili že pri Nemškem Telekomu in Symantecu. Torej, če ste oboževalec Zlatkota, vas ne rabi biti strah uporabe tega screensaverja... Thnx, SKull in Toni.

0 komentarjev