»

14. multikonferenca Informacijska družba 2011

Inštitut Jožef Stefan - Med 10. in 14. oktobrom se bo na Institutu "Jožef Stefan" v Ljubljani odvijala 14. multikonferenca Informacijska družba 2011.

Dogodek je razdeljen na 8 konferenc, ki se dotikajo osnovne teme: inteligentni sistemi, kognitivne znanosti, izkopavanje znanja in podatkovna skladišča (sikdd 2011), soočanje z demografskimi izzivi, sodelovanje, programska oprema in storitve v informacijski družbi, vzgoja in izobraževanje v informacijski družbi, robotika, kognitonika, internet in slovenija: 1985 – 1995.

Vstop je prost, več informacij pa dobite na strani dogodka.

1 komentar

Facebookov luknjast antispam filter

WebSense v akciji.

vir: Slashdot
Slashdot - Facebook je v začetku tedna brez pretiranega pompa vklopil varnostno preverjanje povezav v status updejtih, kjer se na splošno nesrečo pojavlja vse več spama. Nepridipravi imajo namreč venomer manj uspeha s klasičnimi e-mail sporočili, zato se preusmerjajo na zlorabo poštnih nabiralnikov legitimnih uporabnikov, oz. (ker so gesla v veliko primerih ista), njihovih profilov na socialnih omrežjih.

Zaščita deluje v partnerstvu s podjetjem WebSense. Vsak link, ki ga uporabnik Facebooka vpiše v še svež status update, se pošlje njihovim strežnikom, ki ga poskenirajo in preverijo tako po url-ju kot po vsebini. Če je kaj sumljivega, bo status update opremljen z opozorilom, da polinkana vsebina morda ni varna, ob kliku pa še posebno opozorilno okno (glej sliko). S tem se skuša imitirati izkušnjo iz brskalnikov, ki že nekaj časa ponujajo opozarjanje...

6 komentarjev