»

Eksplozivne Nokie

vir: Nokia
The Register -

The Register poroča, da je v zadnjem času zabeleženih vedno več primerov, ko so uporabnikom Nokie dobesedno eksplodirale v rokah ali žepih. Danes je to doletelo Vietnamko, a ji je telefon k sreči eksplodiral v žepu. Zaradi opeklin se zdravi v tamošnji bolnišnici.

V začetku tega tedna je podobna usoda doletela mladega Nizozemca, ko mu je Nokia eksplodirala v hlačnem žepu. Utrpel je lažje opekline na nogah. Manj sreče je imela pred...

40 komentarjev

Spet o zaščiti glasbenih CD-jev

The Register - Tokrat bom pisal o "razbitju" najnovejše zaščite glasbenih ploščkov - MediaMax CD3. Študent univerze Princeton je našel način, kako obiti zaščito, s preprostim pritiskom dvigalke (shift tipka), v času ko vstavimo plošček v računalnik. Zaščita je narejena tako, da se ob prvem zagonu zaščitenega ploščka naložijo posebni gonilniki, ki nato "motijo" predvajanje in s tem tudi kopiranje vsebine ploščka. CD vsebuje poleg pesmi v klasičnem AIFF standardu, ki je namenjen predvajanju na Hi-Fi napravah, še DRM zaščitene pesmi v WMA formatu. Slednje lahko na računalniku nemoteno predvajamo, ter si jih presnamemo na DRM osveščen prenosni predvajalnik.

Če pa ob vstavitvi ploščka držimo dvigalko, preprečimo samozagon inštalacije zlih gonilnikov in tako brez problemov dostopamo do skladb. Na univerzi so povedali, da je to do sedaj najpreprostejši znani način kako obiti zaščito. Več o tem v orginalnem članku.

Današnja industrija vlaga ogromno denarja v novejše in boljše zaščite pred nelegalnim...

12 komentarjev

Teme, vredne ogleda

Slo-Tech - Trenutno je v našem oddelku Kaj kupiti zelo vroča tema: Twinmos twister PC3700 C2, še vedno pa veliko ljudi čaka na možnost da bi si nekje lahko kupili LCD monitor Samsung 172X. Ne smem pozabiti še na temo Kateri DVD writer?, saj le-ti že postajajo ugoden nadomestek za navadne CD-RW enote.

Še vedno sta zelo aktualni temi Kateri digitalni fotoaparat naj kupim? in Katero nForce2 matično ploščo, saj cene nezadržno padajo. Kje pa vse to nakupiti? V ta namen je nastala tema Spisek vseh on-line računalniških trgovin v Kokoški.

0 komentarjev

Usoda igre Half Life 2 še ni znana

več strani - Kot smo že poročali, so pretekli teden pri Valvu doživeli neljub dogodek, ko se je na spletu nekako znašel del izvorne kode prihajajočega Half Lifea 2. Ker ima Murphy vedno prav, se je na spletu znašel ravno eden izmed ključnih delov igre, kar bi omogočilo izdelovanje boljših goljufij in modov za igro, pa še česa bolj nevarnega. Na spletu se pojavljajo namigovanja, da se bo tako izid igre prestavil v prihodnost, ker bodo pri Valvu omenjeni del spisali na novo, in da bomo igro ugledali šele prihodnjega aprila. Uradnih informacij na spletu skorajda ni, zato pa je toliko več špekulacij. Klik!

6 komentarjev

OCZ naznanil PC4200 Premier Series

OCZ Technology - OCZ, priznani proizvajalec odličnih pomnilniških modulov, je najavil novo serijo. Poimenoval jo je PC4200 Premier Series, saj lahko tiktaka pri 533 MHz z zakasnitvami 3-4-4-8 in za to potrebuje 2,8 V napetosti. Proizvajalec bo izdelek ponudil v velikostih 256 MB in 512 MB, ponudba pa bo zajemala tudi dva parna modula za dvokanalno uporabo, podobno kot pri Corsairju TwinX. Ploščic z naslovom "HyperSpeed" so bile preizkušene na Asusovi plošči P4C800 in seveda delovale brez težav. Informacije o izdelku in izvirna novica.

1 komentar

Slo-Tech Folding@Home statistika

Slo-Tech - Po dolgem času vas spet malo obveščamo o projektu Folding@Home, pri katerem sodeluje tudi Slo-Tech. Sodeč po statistiki naši skupini kaže zelo dobro, saj se nahajamo na zavidljivem 31. mestu, z malce dela pa se lahko naša ekipa še povzpne. Če se še vedno sprašujete, kaj bi lahko vaš procesor počel, ko vas ni za računalnikom (in tudi ko ste [:)]), si preberite slovensko stran z najpogostejšimi vprašanji in odgovori, prenesite klienta in se pridružite ekipi 10824.

Fold on!

11 komentarjev

Ponovno lep modifičarski projekt za inspiracijo

Bit Technologies - Na bit-tech ponovno dokazujejo, da se pri njih rojevajo eni najboljših, najlepših sapo jemajočih projektov. Tokrat se je njihov novi član lotil projekta, ki ga opisuje kot "intektualno snobovski, kompliciran in izjemno brilijanten računalnik, ki ga je ročno naredil ekscentrični znanstvenik". Po takšnem opisu mi ne preostane drugega, kot da pokažem eno sliko, ter povezavo do članka.

8 komentarjev

Več monitorjev zvišuje storilnost

Slashdot - Na Slashdotu so objavili dobro novico za vse računalniške uporabnike, ki imajo na svoje mlinčke priklopljenih več monitorjev in doživljajo zbadanje, da je to le nepotreben luksuz. Znanstvena študija, ki so jo skupaj opravili NEC/Mitsubishi, ATi in Univerza v Utahu namreč potrjuje, da uporaba več monitorjev pripomore k zvišani storilnosti delavcev. Že efektivna uporaba dveh monitorjev zviša produktivnost za več kot deset odstotkov, z nadaljnjim dodajanjem monitorjev pa povišanja niso več zelo opazna. Več si lahko preberete v izjavi za medije. Klik!

4 komentarji