»

Dvoboj MX-ov

t - break - Mirno lahko rečemo, da je GeForce 4 MX440 zgrešena serija grafičnih kartic. Nvidia to zanika ter se na vse kriplje trudi dokazati nasprotno, kar so poskusili tudi z izdajo MX440 primerkov za AGP osemkratne hitrosti. Kako se ti novi MX-i obnesejo, so pogledali na T-Break, kjer so pod drobnogled vzeli MX440 podjetij MSI ter Gainward. Klik!

5 komentarjev

Opravičilo

Slo-Tech - Zaradi Primoževe nerodnosti ob menjavi diska, je po resetu BIOSa prišlo do manjše napake z zamenjavo časa, kar ste opazili predvsem redni forumaši. Napaka je že odpravljena, zanjo se pa opravičujemo. Linčanje bo potekalo v petek [:D]. Prinesite paradajze ali torte, kar vam je pač ljubše [:D].

15 komentarjev

Test LCD zaslona

Modfactor - Testi monitorjev sicer niso tako popularni, kot na primer testi procesorjev, saj imajo vsake oči "svojega malarja", a vendar ... Na ModFactor so ™ vrgli na Samsungovega 17'' paličnega LCDja, imenovanega SyncMaster 172T. Preverili so vse, kar se monitorju praktično da stestirati ter se na široki razpisali o njegovih tehničnih karakteristikah. Če imate kaj odvečnega časa, klik!

1 komentar

Radeon s 64 ali 128 MB pomnilnika?

X-Bit Labs - Tako, vsi ki se v forumu pritožujete, da na internetu in mogoče najti nobenega testa, kjer bi neposredno primerjali dva Radeona s 64 ter 128 MB pomnilnika, samo za vas.

Na X-Bit Labs so preizkusili dva Radeona 9000, različico s 64 MB ter Pro različico s 128 MB pomnilnika ter ju primerjali še z nekaterimi, ta trenutek, popularnimi grafičnimi karticami. Vas zanima kaj so ugotovili? Klik za branje!

1 komentar

VIA KT400 - 8x AGP = KT333CF

X-Bit Labs - Za vse ki naslova niste razumeli.[:D]

VIA je napovedala, da bo proizvajalcem osnovnih plošč prenehala pošiljati čipovje KT333, uradno imenovano VIA Apollo KT333CE. Predstavili so namreč oskubljeno različico KT400 čipovja, ki so jih odstranili podporo za AGP 8x, ter jo sedaj ponujajo pod imenom VIA Apollo KT333CF ter bo zamenjava za obstoječe KT333CE čipovje. Proizvajalci matičnih plošč so se odzvali zelo negativno, saj KT400 čipovje ni popolnoma združljivo s starim KT333, kar pomeni, da bo potrebno že obstoječe KT333 plošče malce prilagoditi novem čipovju, kar seveda prinaša nepričakovane stroške. VIA je poudarila, da ta odločitev prinaša najmanj dve pozitivni stvari končnim uporabnikom, ki ne potrebujejo AGP 8x podpore. Te sta hitrejši prenos podatkov med severnim in južnim mostom ter malenkost bolj napredi pomnilniški krmilnik. Klik!

1 komentar