»

Motorola PEBL za Mario Sharapovo

Slo-Tech - Anna Kournikova je gotovo ena najbolj znanih igralk tenisa, pa ne, ker bi osvojila kup Grand Slam naslovov, temveč zgolj zadari njenega videza -- šport in marketing sta že od pradavnine najboljša partnerja. Njena rojakinja Maria Sharapova pa je dosegla še več, poleg tega, da je lepa, je tudi uspešna v tenisu, oboje pa zna zelo dobro vnovčiti. Pogodbeno sodeluje z Motorolo (med drugim jo lahko vidite v akciji MotoMaria), ki je zanjo oblikovala posebno serijo enega najlepših Motorolinih...

7 komentarjev

Veliki test DDR2 pomnilnika

Slo-Tech - Takoimenovani roundup testi, v katerih preizkuševalci v enakih pogojih primerjajo enake proizvode različnih znamk, so eni najbolj dobrodošlih in so v veliko pomoč pri morebitnem nakupu. Pri TweakTown so se lotili testiranja trenutno zelo aktualnega hardvera, DDR2 pomnilnika, da bi našli tiste izdelke, ki so najbolj prijazni navijalcem. V vzporednem testu so se znašle pomnilniške palčke devetih prestižnih izdelovalcev, zmagovalca pa boste morali odkriti kar sami in to z branjem testa.

15 komentarjev

Mirai DML-522W100 22" LCD

TrustedReviews - Verjetno ste že iz generičnega modela in neznane znamke v naslovu razbrali, da gre za poceni no-name izdelek -- in niste se motili. TrustedReviews je dobil na preizkus 22 inčni LCD monitor, ki stane samo dobrih 85 tolarskih tisočakov. Opremljeni s tema dvema podatkoma najbrž sklepate, da gre za grdo, nekvalitetno pošast brez vsakršnih funkcij, a ni čisto tako. Monitor je preizkuševalce pozitivno presenetil, saj ima dober odzivni čas (5 ms), ne odvrača s preveč cenenim dizajnom, navdušujeta pa tudi zadovoljiva resolucija (1680x1050) in prisotnost DVI priključka. Za svojo ceno vsekakor odličen nakup, žal pa izdelka, kot...

20 komentarjev

Microsoft na japonskem trgu konzol

Ars Technica - Dežela vzhajajočega sonca je že od nekdaj trg, kjer gre Microsoft-u s konzolami bolj slabo. Razlog je dokaj preprost -- Japonci raje kupujejo domače izdelke iz tovarn Sony-ja in Nintenda, o čemer priča tudi dejstvo, da se je v letu 2006 na Japonskem prodalo več GameCube-ov kot Xbox-ov 360. Ta podatek je toliko bolj presenetljiv, če vzamemo v račun, da je Nintendova zadnja konzola ena slabše prodajanih, poleg tega pa je primerjani model Xškatle od nje celo za eno generacijo pred njo.

A Microsoft se ne bo predal tako enostavno, saj ima v rokavu še enega asa. Oskubljeni paket njihove konzole z imenom Core, ki se je do sedaj prodajal zgolj na Zahodu, nameravajo začeti prodajati tudi malim rumenim. Za lansiranje so izbrali zelo riskanten datum, približno teden pred izidom Sony-jevega paradnega konja, z namero, da mu odščipnejo košček pogače, znalo pa bi se zgoditi ravno obratno -- ljudje bodo enostavno počakali en teden, pravi Ars Technica.

4 komentarji

Imperij v trgovini s porcelanom

Slo-Tech - Potem ko je pred leti Inšpektorat za varstvo osebnih podatkov najprej reševal življenja, kasneje pa ugotovil, da je takšno početje precej jalovo, je tokrat udaril Urad RS za prirejanje iger na srečo.

Urad je namreč mnenja, da ima pristojnost z dopisom blokirati dostop do spletnih strani, ki se mu zdijo škodljive. Pri tem tokrat ni niti izdal odločbe, kot je to pred leti uspelo Inšpektoratu za varstvo osebnih podatkov. Grozilni dopis ne vsebuje navedbe pravne podlage in pravnega poduka -- vsebuje le grožnjo, da bodo ponudniki interneta preganjani kot organizatorji iger na srečo brez koncesije.

V odgovor na ta dopis je T-2 blokiral dostop do navedenih spletnih strani, SiOL je blokado obljubil, ostali operaterji pa menda še razmišljajo o svojih možnostih.

Ponovno se od ponudnikov dostopa do interneta zahteva, da opravljajo dolžnosti policije. Tako bo najbrž, ko bo naslednjič nekdo brez koncesije postavil igralnico, naša oblast poslala dva policista na most pred vhodom in s tem...

81 komentarjev

Tehnološke novosti v Philadelphiji

Slo-Tech - Na letališču v naslovu omenjenega ameriškega mesta je že nekaj časa možno uporabljati brezžično omrežje, ki je bilo do sedaj plačljivo. Pri analizi letnih stroškov pa so upravitelji ugotovili, da bi se jim pravzaprav dosti bolj izplačalo storitev ponujati brezplačno, kar so tudi storili. Zaenkrat je brezplačni signal na voljo samo na območjih, kjer se prodaja hrana, če pa bo plačilo ukinjeno tudi povsod drugje, na Wi-Fi Net News ne omenjajo.

Človek, ki s svojim laptopom sedi na letališču in uporablja Wi-Fi, je, če smo malce stereotipni, gotovo bogat, a tehnološki napredek prodira tudi na druga področja. Microsoft je pred časom podal komentar, da so ameriške osnovne šole zastarele, kar bi lahko državni izobraževalni sistem postavilo za nekatere druge, zato mu je bila ponujena priložnost, da sam predstavi svoj koncept moderne šolske ustanove. V delu zahodne Philadelphije, kjer živi predvsem delavski razred, so redmondovci tako po treh letih otvorili Šolo prihodnosti. Po...

8 komentarjev

Canon EF hack: makro objektiv za 1680 SIT

vir: Gizmodo
Gizmodo - Pod pogojem, da že imate Canonova objektiva EF 90-300 mm in EF-S 18-55 mm, lahko izdelava makro objektiva s potencialno povečavo 16x in več stane v naslovu navedenih 1680 SIT. Uporabnik je na kamero najprej namestil EF90-300mm, nato vezni element (ki ga je preko eBaya pridobil za omenjeno vsoto), ter na koncu obrnjeni EF-S 18-55.Fotografije njegovega makro objektiva lahko občudujete tukaj.

Glede na ceno makro objektivov precej dobra rešitev.

18 komentarjev

AOL vstopil na trg spletne prodaje filmov

Forbes - Kot poroča Forbes, je AOL dosegel dogovor z glavnimi filmskimi studiji in s tem postal prvi večji spletni portal, ki se bo podal na razvijajoči se trg spletne ponudbe filmov. Pogodbo so tako v četrtek podpisali z News Corp.'s, 20th Century Fox, Sony, Pictures Home Entertainment, General Electric's, Universal Pictures in Warner Bros.' Home Entertainment Group. Trenutno so na voljo zgolj Sonyevi filmi, vendar bodo v prihodnjih tednih sledili tudi izdelki ostalih družb.

Cena za pretočeni film bo znašala od 9,99 do 19,99 dolarja, uporabnik pa ga bo imel pravico prenesti in uporabljati na največ petih računalnikih oz. mobilnih napravah, ki bodo opremljene z Windows Media Playerjem. Pri tem bo uporabniku onemogočeno snemanje filmov na DVD-je.

AOL ima seveda še mnogo drugih majhnih konkurentov, ki so že prisotni na omenjenem trgu, vendar pa pravi giganti šele prihajajo. Med največkrat omenjenimi sta predvsem Amazon in Apple.

6 komentarjev

NEC bo prodal Packard Bell

The New York Times - NEC se že nekaj časa trudi znebiti Packard Bella. Sprva uspešna znamka, se je po umiku iz tržišča ZDA v letu 1999, še uspešno zadrževala v Evropi. Zadnji letni promet naj bi bil 1.9 milijarde ameriških dolarjev z rahlim dobičkom.

Prodaja se bo zaključila konec tega meseca. Podrobnosti med kupcem Lap Shun Huijem (soustanovitelj podjetja eMachines) in NEC-om, naj ne bi bili na voljo javnosti. Za Packard Bell bo to že peta reinkarnacija v ZDA. Prvič so leta 1930 začeli s prodajo radijev.

3 komentarji

Brezžični Toronto

Slo-Tech - V Kanadskem mestu, Torontu, so v sredo splavili prvi del Wi-Fi omrežja, ki ga gradi podjetje Toronto Hydro Telecom, katerega lastnik je mesto samo.

Trenutno je omrežje usposobljeno le v finančnem delu centra mesta, do decembra pa načrtujejo, da bo omrežje pokrivalo že šest kvadratnih kilometrov mestnega jedra in tako pokrivalo finančni center, dve univerzi ter občinske stavbe. Omrežje uporablja sistem dostopnih točk ("hot-spots"), katere so montirali kar na svetilke ulične razsvetljave.

Uporaba omrežja bo prvih šest mesecev brezplačna, po tem obdobju bo pa bo cena storitve znašala 5 dolarjev na uro, 10 dolarjev na dan ali 29 dolarjev na mesec. To gre seveda v nos komercialnim ponudnikom Wi-Fi storitev, ki pa imajo brezžična omrežja navadno omejena le na določene stavbe in ne pokrivajo tako širokega območja.

Več: CBC news.

Očitno se je pohod brezžičnih mest pričel. Kdaj se mu bomo pridružili Slovenci?

4 komentarji

Xbox360 z bojnimi poškodbami

vir: Gizmodo
Gigabyte - Gizmodo je včeraj objavil zanimivo sliko predelane Microsoftove konzole Xbox360. Za razliko od večine modov, ki temeljijo na LED diodah, hladnih katodah, pleksi steklu in flouroscentnih dodatkih, je predstavljen izdelek povsem nekonvencionalen. Avtor je svojo Xškatlo namreč poskusil umetno poškodovati in obrabiti, tako da se sedaj zdi, kot da bi preživela izkrcanje v Normandiji, kar pa izgleda precej bolj impresivno, kot se sliši. Če si upate kaj več, kot le menjati plastično prednjo stranico vaše konzole, se sprehodite do izvorne novice.

6 komentarjev

Crossfire spominski moduli iz OCZ-ja

Slo-Tech - ATi je v povezavi z enim bolj znanih proizvajalcev računalniškega spomina višjega razreda, OCZ-jem, izdal posebno serijo DDR2 modulov, ki se od običajnih OCZ-jevih produktov ločijo po značilni ATi-jevi rdeči barvi hladilnih reber in Crossfire logom na sredini. Palčke so testirane za popolno kompatibilnost s paralelno delujočimi grafičnimi karticami kanadskega proizvajalca, na voljo so posamezni kosi (1 GB) ali za dvokanalno delovanje testirani kompleti (2 GB), tiktakajo pa s timingi 4-4-4 pri 667 megahercih. Pridružujemo se DailyTech-u, ki v svoji novici komentira, da je slednji podatek čuden -- sodobne AM2 platforme namreč uporabljajo hitrejši, 800-megaherčen...

9 komentarjev

Asus bi rad kupil XFX

Slo-Tech - V boju s Foxconnom je Asus do sedaj že kupil Gigabyte, vendar pa za tajvansko podjetje to očitno ni dovolj. Konkurenčni želijo postati tudi v razredu dražjih grafičnih kartic, zato se v zadnjem času zanimajo za XFX. Slednje je podjetje, ki sicer ni veliko, a je znano po dobrem sodelovanju z nVidio, še bolj pa po svojih nadstandardnih karticah. Ravno to Asus potrebuje -- podjetje z obilico prestiža, zato bo razplet gotovo zanimiv, Inquirer napoveduje nadaljevanje kmalu.

7 komentarjev

Archos 604 Wi-Fi z Opero

Digital Trends - Konec prejšnjega meseca sta bila najavljena nova modela Archosovih prenosnih predvajalnikov - 404 in 604. Slednji je opremljen s štiripalčnim zaslonom in 30 gigabajti trdega diska, a je kljub temu že po štirinajstih dneh dobil naslednika. V povezavi z Opero je Archos namreč najavil model 604 Wi-Fi, ki bo, uganili ste, podpiral brezžična omrežja. S pomočjo te funkcije bo možno na njegov vgrajen trdi disk snemati TV programe, Opera pa bo poskrbela za vgrajen spletni brskalnik. Cena in datum izida še nista znana, a napravica, ki bo morda opremljena celo z na dotik občutljivim zaslonom, ima potencial postati eden boljših vsestranskih gizmov, pravijo na Digital Trends.

5 komentarjev