»

Spet brezžična omrežja

PC Stats - Čeprav se morda tega ne zavedate (hm, živite verjetno v Sloveniji), ampak brežična omrežja ali WLANi so na pohodu.

Zadnjič sem sicer pisal, kako naj bi bilo poskrbljeno za varnost, danes pa sem našel članek, ki se spusti v primerjavo mrežne opreme, za vsakega proizvajalca posebej. Članek je relativno dolg, in če ste nestrpni, kaj so ugotovili, potem poglejte sem.

Jaz pa še vedno nisem prepričan, da se sosedov mulc ne bo priključil na mojo 100 Mbit linijo..

1 komentar

Audiogalaxy je postal Rhapsody

Audiogalaxy - Audiogalaxy, kateremu je smrtni udarec konec julija zadala zlobna RIAA, je dobil popolnega naslednika. Pri Audiogalaxyju so se namreč odločili, da bodo naredili plačljiv servis (9.95$ na mesec), na katerem bo mogoče poslušati skoraj vse (no predvsem skomercializirane) albume, ki vam jih srce poželi. Spisali so skupek programske opreme, Rhapsody imenovan. Rhapsody je predvajalnik, v katerem naredimo spisek pesmi, ki jih želimo poslušati preko interneta, pritisnemo predvajaj in že uživamo. Število pesmi, ki jih lahko poslušamo preko interneta je neomejeno, na mesec pa lahko zapečemo in posnamemo samo 10 komadov. Pa še najboljša novička. Rhapsody, ki je popolnoma AdFree program, lahko brezplačno uporabljate do 15. septembra. Ob plačevanju mesečne naročnine pa bo več cekinčkov šlo v roke glasbenikov in ustvarjalcev kot RIAA. Obilo glasbenih užitkov. En muzikantski klik.

3 komentarji

Microsoft Media Player 9 Series

The Register - Redni užitkarji Windows Update-a ste verjetno zasledili možnost vunpotega (beta) 9. verzije Microsoftovega medijskega predvajalnika, ki je vključen v vsa Okna (v .Net serverjih manjka le ikonica :)). No, program, ki je vsaj zame postal pogojno uporaben v svoji 8. različici, pa v trebušasti devetki prinaša nemalo novih bonbončkov. Klik!

Tako boste oni, ki cenite umotvore današnjih glasbenikov, veseli vgrajenega servisa za nakup glasbe večjih založnikov; izboljšani so predvajalni kodeki, veliko sprememb pa je deležna koda, ki je odgovorna za predvajanje glasbe preko spleta. No, Media Player 9 bo na mojem strežniškem računalu vsekakor zelo uporaben substitut MM Jukeboxu.

Sedaj si grem pa ogledat postavko 'Streaming media server' v seznamu strežnikov tukajle...

10 komentarjev

Intel: prihodnost biti svetlejša.

The Register - Intel je po kljub vsemu dokaj dobrim rezultatom drugega fiskalnega četrtletja najavil nove napovedi za tretje četrtletje. Napovedani prihodki tako ne bodo znašali med $6.3 MRD in $6.9 MRD, ampak do največ $6.7 MRD. Klik!

Seveda pa Intel -- kot tisoč ostalih podjetij petič zapored -- pravi, da se bo stanje že 'kmalu' povrnilo na onega izpred parih let. Drugače ubesedeno, recesija se končuje. (najmanj) Petič.

0 komentarjev

Lukenj™: PGP Corporate Desktop 7.1.x

The Register - Za vse, ki uporabljate to staromodno sredstvo zaščite ter ga v bližnji prihodnosti ne kanite odstraniti, priporočam namestitev nedavno izdanega popravka.

Odkrita je bila namreč težava pri obravnavanju datotek z imenom, daljšim od 200 znakov. 'Ustrezno' poimenovan zakriptiran filetek bi namreč znal izkoristiti buffer-overflow nemarnost, ki predstavlja potencialno nevarnost izvršitve ZleKode™. ♥, ni kaj.

3 komentarji