»

PlačiKolega v postelji z eBayem

Australian IT - Spletnolicitacijski eBay je naznanil namero po prevzemu 'konkurenčnega' PayPala. Slednji se je od leta 1999, ko je pričel z 24 poskusnimi uporabniki, razvil v eno najbolj uporab(lja)nih sistemov za internetno plačevanje. Dotični sistem je bil tudi najbolj uproabljan na sami eBayevi strani kljub temu, da je sam eBay ponujal svojo storitev Billpoint, ki pa se med sodelujočimi ni prijela. Kling!

O odkupu vsaj kontrolnega paketa delnic se je šušljalo že dlje časa, borza se je seveda odzvala primerno s porastom vrednosti PayPalovih delnic (slednjim je cena samo v prvem dnevu poslovanja porasla kar za polovico). Osebno se strinjam, da zna biti poteza zelo koristna za sodelujoče na licitacijah, saj večja integracija obeh sistemov omogoča uspešnejše ter prijaznejše poslovanje, da o boju proti Nepoštenjakom ne govorim. No, oportunitetni strošek v obliki odvečnih 50 delovnih mest seveda obstaja, vendar na morda rahlo nepričakovani -- eBayevi -- strani; nasprotno bo pri PayPalu ostalo...

0 komentarjev

Slike Athlona XP SFF

Slo-Tech - O teh procesorjih smo na Slo-Techu že pisali, tako da bi vas prosil, da za podrobnejše specifikacije preberete spodnjo povezano novico. Athlon XP SFF naj bi ciljal na namizne računalnike, ki potrebujejo nizko porabo energije, podpiral bo dinamično nižanje hitrosti ter deloval na relativno nizkih napetostih. Tokrat si lahko med novicami HotHardwarea ogledate še sliko tega kebra. Mene je navdušil že sam dizajn [:D].

6 komentarjev

Nokia in IBM sodelujeta

Ananova - Tako, najprej Sony in Ericsson, sedaj pa še Nokia in IBM. Slednja dva razvijata novo vodilo sistema za mobilne telefone in dlančnike. Skupaj se bosta predvsem potrudila pri programski opremi, ki bo tako platforma za še boljše igre, polifonične melodije in ohranjevalnike zaslona.
Kaj pa je rekel Dick Anderson, generalni menedžer IBM-a, pa si lahko preberete tu.

0 komentarjev

Napihljivi zvočniki?

Overclockers Australia - Sicer nisem povsem prepričan, ali gre za šalo ali za popolnoma funkcionalen izdelek, ampak ta stran trdi, da imajo na zalogi posebne zvočnike, ki jih vzamemo iz škatle, napihnemo (!!![8-O]), vključimo in že lahko uživamo ob zvokih glasbe ali eksplozijah iz akcijskih iger. Skratka, pojdite na prej omenjeno stran in sami presodite, če je vse skupaj resnično.

6 komentarjev

Akasini zviti IDE kabli

Blarg Overclocking - Akasa zadnje čase ni poznana samo po odličnih hladilnikih in svojih oblogah proti hrupu, ampak tudi po odličnih okroglih IDE kablih, ki so za sodobno navijanje postali že malone nuja, ker omogočajo mnogo boljši pretok zraka po ohišju kot pa nerodni ploščati sorodniki. Vendar to ni edina odlika kablov, saj se svetijo v temi in so - verjeli ali ne - celo bolj zmogljivi od običajnih ploščatih IDE kablov. Več o teh malih čudih, ki se jih najbrž nebi branil nihče, si lahko preberete v testu na Blarg OC.

3 komentarji

ABIT Media XP

Hexus - ABIT je s svojimi ploščami iz serije MAX nekatere močno navdušil, nekatere pa močno razjezil, saj so popolnoma očiščene stare tehnologije in zato nanje ne moremo priključiti nekaterih starejših naprav (starih tipkovnic in mišk, starih tiskalnikov, ...). A dejstvo ostaja, da so matične plošče MAX namenjene zahtevnim in naprednim uporabnikom. To potrjuje tudi ABIT-ov izdelek Media XP, ki ga vtaknemo v 5.25" ležišče in je združljiv le s prej omenjeno serijo plošč. Prek njega pa lahko dostopamo do nekaterih bolj naprednih funkcij matične plošče, kot so podpora različnim pomnilniškim karticam (Secure Digital, Memory Stick, IBM Microdrive, ...), USB 2.0, Firewire, krmarjenje nekaterih programov s pilotom in še kaj. Napravico so si ogledali na Hexusu.

0 komentarjev

Omega gonilniki za GeForce

več strani - Trenutno so kar precej prahu dvignili tako imenovani Omega gonilniki, ki so mišljeni kot konkurenca originalnim Nvidiinim Detonatorjem, s pomembno razliko - so počasnejši. Vendar niso počasnejši, ker bi bili zanič, ampak zato, ker bojda prikazujejo bolj podrobno in lepšo sliko. Če gre verjeti te strani, kjer so napravili nekaj primerjav med Nvidiinimi in Omega gonilniki, potem bo trditev o kakovosti najbrž držala. Če pa vas zanima kako se obnesejo v 3D Marku, pa odklikajte na to stran. Gonilniki so pravkar prišli iz faze beta testiranja, na disk pa si jih lahko pretočite iz te strani. Preizkusite jih, vendar na lastno odgovornost.

4 komentarji

Vrezovanje simbolov v pleksi steklo

System Cooling - Izdelava raznih oken iz pleksi stekla, ki nato razkazujejo računalnikovo drobovje je najbrž eden izmed najbolj priljubljenih posegov. Pleksi steklo pa nima samo enostranske namembnosti, ampak se ga lahko uporabimo še za vrsto drugih modifikacij. Na Systemcoolingu so obravnavali eno izmed takih malce drugačnih, in sicer izrezovanje raznih simbolov. Modifikator se je odločil, da v pleksi steklo vreže poljskega orla. Vse kar potrebujete za to pa je nekaj deset minut, mirno roko, dober vid in dremel.
Samo predstavljajte si, koliko občudovanja bi lahko poželi s takim okrašenim window modom, ali pa s tako okrašeno stranico popolnoma prozornega ohišja, ki bi bila povrhu vsega še primerno...

5 komentarjev

Grajenje računalnika iz ničle

HardOCP - Ste se kdaj spraševali, kako izgleda gradnja računalnika iz ničle; tako, da posedujete samo komponente, ohišje pa si morate izdelati sami? No, če vas zanima kako vse to poteka, potem je članek na tej strani kot nalašč za vas. Neki tip se je spravil delati ravno to. Najprej je preizkusil komponente, potem pa se je spravil delat še ohišje, kar mu je vzelo kar precej časa. Vendar pa ohišje ni običajen ATX Midi tower, saj je imel izdelovalec v mislih tudi prenosljivost. Na koncu je izdelal precej všečen računalnik, ki je eden izmed najboljših v svojem razredu.

0 komentarjev

Boj proti hrupu

HWGuru - Mogoče se kdo kar malce nostalgično spominja časov, ko navijanje ni bilo še tako popularno in povprečen PC še ni spominjal na današnje zanesenjaške "kište", ki lahko vsebujejo tudi 10 ali več ventilatorjev. Vendar pa vedno večje gretje procesorjev in ostalih komponent zahteva svoj davek in hočeš nočeš se ti v ohišju kolikor toliko zmogljivega računalnika takoj naberejo štirje ventilatorji, ki pa povzročajo določeno količino hrupa, ki je lahko zelo moteč za določeno skupino ljudi. Lahko kaj storimo proti temu? Rešitev je veliko, ena izmed najbolj preprostih pa je raba Akasinih oblog, ki "vpijajo" hrup. Te obloge so testirali na tej strani, avtor pa navaja, da je razlika pri...

2 komentarja

Dva v enem: 3G telefon in PDA

Cellular News - DoCoMo je združil 3G telefon in dlančnik -- tako je nastal FOMA SH2101V, ki ima vgrajeno kamero in nam omogoča realnočasovno sestankovanje [:P]. Premore prikaz 262.144 barv, ima pa 3,5 inčni zaslon. Podatke lahko sprejema s hitrostjo do 384 kbps, pošilja pa s hitrostjo 64 kbps. Podpira seveda vse novejše tehnologije, kot so i-mode, gledanje filmov, poslušanje glasbe in drugo. Klik! Prodajalci ga bodo na trg poslali 16. julija 2002, cena pa še ni znana.

0 komentarjev

UMG se pridruži spletnoizmenjevalnemu mehanizmu

Australian IT - Kakopak, ne upajte ne zastonjsko glasbo [:'(]. UMG, eden večjih založnikov se je namreč odločil, da svojo glasbo ponudi 'naročnikom' proti mesečnemu pavšalu 10 do 15 Vašingtončkov™. UMG naj bi zaenkrat to prodajno pot zgolj preizkušal, za nadaljne korake pa se bodo odločili na podlagi rezultatov. Kling!

Žal pa pri tem ne gre za top-selling, ampak slabše prodajane naslove. Hmm, a kar iščejo statistične dokaze, da tovrstna prodaja ni rentabilna? No, bolj razveseljivo je drugo dejstvo: kupec pridobi enake lastninske pravice, kot če bi nabavil CD. Torej, zapek (ne neskončno, Janezek) varnostnih kopij legalen [:D].

0 komentarjev

Samsungov LCD na testu

3dXtreme - Ja, LCDji postajajo vse bolj popularni. Tukaj si lahko preberete test Samsungovega 15" primerka. Avtor članka je bil nad njim navdušen, saj se monitor ponaša z kompaktnostjo, majhno težo (heh, LCD se po teži res ne more primerjat z CRTjem[;)]), malo manj pa navdušuje cena (okrog 510$) in pa zrnatost slike.
Kakorkoli, če so vam oči drage in če razmišljate o nakupu LCD monitorja, si članek le oglejte.

0 komentarjev