»

ATI tudi v nižjem segmentu z novo generacijo zaostaja

The inquirer - Potem, ko nova serija ATI-jevih grafičnih kartic (R600) v najvišjem rangu ni uspela prehiteti najboljših nVidiinih izdelkov, se usoda ponavlja tudi v najnižjem cenovnem razredu. GeForce 8400GS naj bi bil v 3DMarku 2006 kar za dobrih 25% hitrejši (1600 proti 1250) od primerljivega konkurenčnega izdelka, Radeona HD 2400, navkljub dejstvu, da procesor in pomnilnik prve kartice delujeta počasneje. Novica sicer izvira z Inquirerja in ne vsebuje preverljivih podatkov, tako da pred nakupom raje počakajte na bolj obširne teste.

Izvorna novica.

43 komentarjev

Test Blu-ray zapisovalnika Pioneer BDR-101ABK

X-Bit Labs - Optični diski nove generacije se počasi, a vztrajno prebijajo v domove uporabnikov. Na X-bit labs so si ogledali enega od trenutno dobavljivih Pioneerjevih Blu-ray zapisovalnikov ter na njem izvedli standardne teste. Žal je opisovalec imel za testiranje na voljo samo en BD, pa tudi testi drugih podobnih enot zaenkrat niso najbolj pogosti, tako da je težko objektivno presoditi kako se obnese na področju zapisovanja z modrim laserjem. Je pa zato bil toliko bolj temeljit preizkus zmogljivosti z DVD-ji, kjer se je na pladnju sukalo 10 različnih medijev. Priporočamo branje. Izvorni članek.

23 komentarjev

Kalkulatorji na sto in en način

WorseThanFailure - Mnogi gotovo poznate spletno stran Worse Than Failure, bivši The Daily WTF, katere glavni namen je zbiranje vseh čudaškosti, na katere naletijo razvijalci programske opreme pri takih in drugačnih podjetjih. Tako ni nobeno naključje, da je tam zbranih nekaj najbolj nemogočih primerov programske kode, kar jih je zmožna izpljuniti človeška pamet. Ravno zato so se pred dobrima dvema tednoma v ekipi odločili, da bodo razpisali majhen natečaj, katerega cilj je bil dokaj preprost: sprogramirati kalkulator, ki bi zamenjal Windowsovega na čimbolj nekonvencionalen način, s čimbolj hroščato kodo, ki bo še pa vedno delovala.

Pred nekaj dnevi je tako komisija končno prišla iz svoje temnice ter objavila dvanajst najboljših med več kot sto poslanimi programčki. Finalisti so bili:

  1. Stephen Oberholzer: Kalkulator s štirimi funkcijami, za katerega je značilno, da še nikoli ni slišal za matematiko s plavajočo vejico.
  2. Dan U: FileSystemHashMapNotepadCalculator, ki povzema Linux filozofijo...

7 komentarjev