»

Izpodbojne tožbe zoper Oraclov prevzem Suna

ZDNet - Kot kaže, Oraclov prevzem Suna ne bo minil povsem brez težav in zapletov. Oracle je aprila napovedal, da bo za neto vsoto 5,6 milijarde dolarjev prevzel celoten Sun, kar je bilo za delničarje po propadlem dogovarjanju z IBM-om kar veliko olajšanje. Toda nekaterim to ni dovolj, zato je skupina delničarjev Suna vložila tri izpodbojne tožbe, je Sun navedel v zadnjem poročilu za SEC (ameriški ATVP). V tožbah iztisnjeni delničarji navajajo, da je ponujena vsota prenizka, tako da naj bi šlo za kršitev zaupn(ost)nega razmerja. Oracle in Sun tožb še nista komentirala. Klik!

Prevzem bo najverjetneje kljub temu uspel. Oracle zatrjuje, da ne bodo ukinili Sunovega programa strojne opreme, kar bi lahko pričakovali zaradi navdušenja nad Solarisom in Javo. Larry Ellison, Oraclov izvršni direktor, dodaja, da bodo povečali investicije v Sparc, saj je razvoj lastnega čipa zelo pomemben. Njihova prednost naj bi bila predvsem nizka poraba energije in nižja cena, kar namerava Oracle dodobra izkoristiti.

10 komentarjev

Nvidia še vedno v rdečih številkah

The Wall Street Journal - Nvidia je objavila poslovne rezultate za prvo četrtletje fiskalnega leta 2010, v katerem še vedno izkazuje predvsem rdečo barvo. V razdobju, ki se je zaključilo 26. aprila, so njihovi prihodki znašali 664 milijonov dolarjev, kar je 42 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. Kljub temu nad rezultatom niso razočarani, saj so bili v zadnjem lanskem četrtletju njihovi prihodki še manjši, in sicer 481 milijonov dolarjev, kolikor so načrtovali tudi za ta kvartal.

Še vedno se niso uspeli izvleči iz izgub, saj so tokrat zabeležili 201 milijon dolarjev minusa, kar je za tretjino več kot v preteklem četrtletju. Za primerjavo, v enakem obdobju lani so pridelali 176 milijonov dolarjev dobička. Glavni razlog za slabe izide je po ocenah podjetja znižanje bruto trgovske marže, ki je padla s 44,6 na 28,6 odstotka, kar je posledica pešanja prodaje dragih izdelkov in višjega povpraševanja po cenejših. Izvršni direktor Jen-Hsun Huang pravi, da pričakujejo izboljšanje, ko se bo pobralo...

12 komentarjev

Izšel OpenOffice 3.1

Slo-Tech - Ta teden je izšla nova verzija odprtokodnega pisarniškega paketa OpenOffice, ki je na voljo za Windows, Linux, Solaris, BSD, OpenVMS, OS/2 in IRIX. Verzija 3.1 je izšla več kot pol leta po izidu verzije 3.0, tako da je v njej kar nekaj novosti in varnostnih popravkov, zaradi česar namestitev svetujemo vsem uporabnikom starejših različic. Seznam vseh izboljšav si lahko ogledate na spletnih straneh projekta, od koder je mogoč tudi brezplačen prenos. Slovenska verzija je v nastajanju.

12 komentarjev