»

E3: Sony vs. Nintendo

GameSpot - Verjetno veste, da se te dni v Los Angelesu odvija eden največjih svetovnih sejmov na temo zabavne elektronike - Electronic Entertainment Expo. Med mnogimi prezentacijami izdelkov in napovedmi za prihodnost sta bili največje pozornosti deležna Sony in Nintendo, ki sta obiskovalcem predstavljala svoji prihajajoči konzoli.


Sony je začel že včeraj in izdal nekatere novosti, ki jih lahko pričakujemo v PlayStationu 3, žal pa je konferenca veliko večino gledalcev razočarala. Predstavljena je bila kopica novih iger, vse novosti pa so bile zgolj kvantitativne. Povečala se je grafična in procesorska zmogljivost konzole, kar bo prineslo bolj prepričljivo grafiko, sistem pa bo tudi zmožen...

53 komentarjev

SGI v prisilni poravnavi

OSNews - SGI, ki ga mnogi poznate kar pod polnim imenom Silicon Graphics, je v najboljših letih (konec 80.) slovel zlasti po zmogljivih delovnih postajah in malo kasneje tudi po strežnikih za pretakanje videa. Zaton pa se je pričel z bliskovitim razvojem grafičnih kartic za PC-je, vedno bolj priljubljenimi gručami PC-jev in prenosom udarne aplikacije Maya na konkurenčne platforme. Še nekaj zgrešenih poslovnih odločitev (zlasti tista o delovnih postajah z Intelovimi procesorji in Windows NT konec 90. je bila velik finančni fiasko) in podjetje je usodno zaplavalo v rdeče številke in je tako danes bilo prisiljeno vložiti predlog za prisilno poravnavo, obenem pa je napovedalo reorganizacijo, ki naj bi dolgove zmanjšala kar za četrt dolarske milijarde.

Kakorkoli se bo že zgodba končala, spodobila bi se kakšna minuta molka, da se še enkrat spomnimo na njihove legendarne mlinčke in datotečni sistem XFS, ki so ga poklonili odprtokodni skupnosti.

24 komentarjev

Članek o zgodovini računalništva

Colossus

vir: BBC
Slo-Tech - Danes zjutraj se je na Slo-tech skoraj skrivoma prikradel nov članek o zgodovini računalništva. Izpod peresa Dunje Rosina (vodje Kiberpipinega računalniškega muzeja) in po napornem peer-reviewju moderatorjev, je verjetno članek neverjetno točen in kvaliteten, da o njegovi dolžini in temeljitosti sploh ne govorimo.

Torej vsi, ki vas zanima zgodovina čarunalnikov in še vedno ne veste, da je bila prva programerka ženska, ter, da so Commodorji nastali iz pisalnih strojev, se zapodite v branje. Ostali pa tako ali tako že vse veste.

22 komentarjev