»

Snowden trdi, da FBI v primeru San Bernardino laže

The Intercept - Bitka med Applom in FBI-jem oziroma sodiščem glede odklepa nesrečnega iPhona, ki je pripadal enemu izmed napadalcev v pokolu v San Bernardinu, postaja družbena tema, o kateri se izrekajo domala vsi, ki kaj pomenijo. In medtem ko na mnenja nekaterih ne gre dati veliko, velja recimo Snowdnove trditve, da FBI laže, vzeti resno.

Že ko se je John McAfee hvalil, da bo v treh tednih uspel odkleniti iPhone, sicer bo na televiziji pojedel čevelj, so številni zmajevali z glavo. Imeli so prav, saj je minuli teden McAfee potrdil, da je bil vse skupaj le marketinški trik. Kot lahko vsakdo prebere iz dokumentacije, je iOS dobro zaščiten, zato ni presenetilo McAfeejevo priznanje, da nima pojma, kako bi zlomil iOS.

Oglasil pa se je tudi Snowden, ki...

32 komentarjev

ICAO predpisal pravila za sledenje letalom v realnem času

Slo-Tech - Ta teden minevata dve leti od nepojasnjenega izginotja letala MH370 malezijske letalske družbe. Da se to ne bi več ponovilo, je Mednarodna organizacija za civilno letalstvo (ICAO) sprejela nekatere spremembe pravil, ki bodo v prihodnje omogočila hitrejše in natančnejše ugotavljanje lokacije letal in razbitin, saj jim bo mogoče slediti v realnem času.

Letalo Boeing 777, ki je opravljalo let MH370, je s sekundarnih radarjev izginilo 8. marca 2014 slabo uro po vzletu, s primarnih radarjev pa še uro pozneje. Satelitski podatki ACARS kažejo, da je letalo letelo še skoraj šest ur, potem pa dokončno izginilo nekje nad južnim Indijskim oceanom. Kljub številnim fantastičnim teorijam o izginotju je letalo zagotovo strmoglavilo,...

22 komentarjev

Računalnik premagal človeka v goju

Slo-Tech - Starodavna kitajska igra go je po številu možnih postavitev in potez bistveno kompleksnejša od šaha (Deep Blue je Garyja Kasparova matiral že leta 1997), zato je do nedavnega veljala za eno zadnjih trdnjav, kjer so ljudje še boljši od računalnikov. Zdi se, da nič več, saj je danes zjutraj po našem času Googlova umetna inteligenca premagala drugega najboljšega igralca goja vseh časov, Leeja Sedola. To je bila sicer šele prva partija od načrtovanih petih, zato je mogoč tudi drugačen končni rezultat.

Tekma se je odvijala v hotelu v Južni Koreji, kjer se je velemojster Lee Sedol pomeril s programom AlphaGo, ki ga je razvilo londonsko podjetje DeepMind. To podjetje je kupil Google in sedaj pod njegovim okriljem razvijajo umetno inteligenco....

61 komentarjev

Microsoftov SQL Server prihaja na Linux

Microsoft - Microsoft je napovedal, da bo sredi prihodnjega leta izdal verzijo SQL Serverja, ki bo tekla na Linuxu. Prav se prebrali, SQL Server prihaja na Linux oziroma je že tu, saj je zaprta beta verzija za preizkuševalce že na voljo.

Spomnimo, da je Steve Ballmer leta 2001 dejal, da je "Linux rak, ki se v smislu intelektualne lastnine prime vsega, česar se dotakne" (mislil je seveda na licenco GPL). A časi so se spremenili, še zlasti po februarju 2014, ko je vodenje podjetja prevzel Satya Nadella in njegovi izjavi, da ima Microsoft rad Linux. Ustanovitelj Canonicala Mark Shuttleworth je dejal, da se veseli sodelovanja z Microsoftom, ko ta pripravlja SQL Server za Linux.

Microsoftove molzne krave se počasi spreminjajo, in so še kaj drugega kot Office in Windows....

126 komentarjev