»

Na internet ušla ostra okrožnica Nokiinega šefa

Stephen Elop

engadget - Nokia je septembra dobila novo metlo, ki očitno pometa odločneje kot stare. Novi izvršni direktor Stephen Elop je namreč resno vzel nalogo pomesti prah s starih lovorik in v zaprašene vitrine dodati kakšno novo. Že oktobra je naznanil prestrukturiranje podjetja, sestavni del česar so bila tudi odpuščanja, sedaj pa je na internet pricurljal njegova interna okrožnica. V njej je zelo ostro opisal trenutno razmere na trgu in v podjetju.

Nokii namreč gori pod nogami, je zapisal Elop. Applov iPhone je na trgu že od leta 2007 in je velik uspeh. Android šteje šele dobri dve leti pa je že prevzel prvo mesto med platformami za pametne telefone, ki ga je še pred nekaj let držala Nokia. Začel je v...

61 komentarjev

MPAA toži Hotfile

Ars Technica - Ameriška filmska cehovska organizacija MPAA toži stran Hotfile, kamor lahko uporabniki naložijo datoteke in jih delijo naokoli. MPAA je včeraj razkrila, da so v imenu studiev 20th Century Fox, Universal Studios, Columbia Pictures in Warner Bros na floridsko sodišče vložili tožbo zaradi kršenja avtorskih pravic, omogočanja kršitev tretjim uporabnikom in služenja denarja s tem početjem.

MPAA trdi, da Hotfile uporabnike napeljuje k objavljanju nelegalnih vsebin, ker nudi ugodnosti za uporabnike, ki so naložili najpopularnejše datoteke - in te so po navadi avtorsko zaščiten material. Ker uporabnikom zaračunavajo naročnino za hiter prenos datotek, s svojo dejavnostjo ustvarjajo zaslužek, dodaja MPAA in pravi, da je stran v zadnjih dveh letih postala eno izmed 100...

23 komentarjev

ComScore objavil Digitalno leto 2010

Glavno opravilo na telefonih je pošiljanje sporočil.

Slo-Tech - ComScore je objavil svoje poročilo Digitalno leto 2010, v katerem najdemo podatke o digitalnih navadah uporabnikov interneta v Ameriki. Ugotovili so, da je bilo to leto presežkov.

Lani se je prek interneta obrnilo 227,6 milijarde dolarjev, kar je devet odstotkov več kot leto pred tem in največ v zgodovini (drugo najboljše leto je 2008). Pri tem je bil z naskokom najbolj zapravljivi dan na internetu ponedeljek 29. november (črni petek je bil 26. novembra in ga sploh ni med prvimi desetimi).

Največ časa obiskovalci interneta preživijo na Facebooku, sledijo pa mu Googlove strani, Yahoojeve in Microsoftove. Razčlemba po vrstah pokaže, da so najbolj priljubljena točka preživljanja časa na spletu forumi (20 odstotkov), za...

1 komentar

Microsoft zakrpal 22 hroščev

Priporočeni vrstni red posodabljanja

Microsoft - Včeraj je bil drugi torek v mesecu, kar pomeni, da je Microsft izdal vrsto popravkov za svoje programe. Z 12 posodobitvami so zakrpali 22 lukenj in hroščev v Windows, Internet Explorerju in IIS. Najpomembnejši luknji, ki ju tokratni popravki odpravljajo, sta MS11-003 v IE (znan hrošč v CSS v IE) in MS11-006 za Windows Shell Graphics Processor, saj sta označeni kot kritični, koda za zlorabo pa že kroži po internetu. Kot kritična je označena še ena posodobitev, ostale pa so pomembne. Poleg tega je Microsoft pripravil še eno posodobitev, ki je sam ne imenuje popravek. Gre za spremembo Samodejnega predvajanja zgoščenk (Autorun) v Windows XP in Visti, ki je doslej omogočilo širjenje Confickerja. Popravki so že na Windows Update.

5 komentarjev

LG terja prepoved prodaje PS3 v ZDA

Slo-Tech - LG je vložil pritožbo pri ameriški Komisiji za mednarodno trgovino (ITC) proti Sonyju, ker da slednji v PlayStationu 3 krši štiri patente v povezavi z Blu-rayem. Zato zahtevajo prepoved uvoza in prodaje PS3 v ZDA. Hkrati so vložili še pritožbo zoper prodajo televizijskih sprejemnikov Bravia in digitalne fotoaparate, ki da tudi kršijo štiri (druge) patente.

Istočasno je LG vložil še tožbo na kalifornijskem sodišču, v katerem Sonyju očita kršitve šestih patentov (ne istih, kot v pritožbi pri ITC). Ti se nanašajo ne le na PS3, temveč tudi na prenosne računalnike Sony VAIO EA, EB in X,...

10 komentarjev

Intel nadaljuje prodajo defektnih čipovij serije 6 za Sandy Bridge

bit-tech.net - Intel je kmalu po izdaji platforme za nove procesorje Sandy Bridge odkril napako v zasnovi krmilnika za SATA v čipovjih serije 6 (izšla sta P67 in H76) za Sandy Bridge, ki jo povzroča en neprimeren tranzistor. Ker ima tranzistor na enih vratih pretanko plast oksida, je delovna napetost previsoka in sčasoma se reč pokvari. Prizadeto je le vodilo SATA II (propustnost 3 Gbps), medtem ko SATA 6 Gbps nima težav. Čeprav so se kmalu začeli postopki za zamenjavo že prodanih plošč s to napako, je Intel mnenja, da vseh ne bo potrebno zamenjati.

Kot so zapisali v izjavi za javnost, so se po pogovorih s proizvajalci računalnikov odločili, da bodo nadaljevali...

43 komentarjev

Eurostat objavil statistiko internetne varnosti

Razširjenost interneta v EU leta 2008.

vir: Europa.eu
Europa.eu - Evropski statistični urad Eurostat je objavil statistiko o internetni varnosti v Evropski uniji, ki zajema 200.000 uporabnikov interneta v 27 državah EU. Raziskava je bila izvedena v drugem četrtletju preteklega leta.

Ugotavljajo, da je lani 31 odstotkov uporabnikov interneta v EU na svoj računalnik dobilo virus ali kakšno drugo škodljivo programsko opremo, čeprav jih 84 odstotkov uporablja zaščitno opremo (seveda ne vemo, kako učinkovito). Štirje odstotki uporabnikov interneta so imeli težave z odtujenimi osebnimi podatki,...

0 komentarjev