»

Test DVD pekačev

Tom's Hardware - Na spletni strani Tom's Hardware so objavili nov test. Tokraten test bo sicer bolj kot ne samo za slinjenje, testirali so namreč DVD zapisovalnike, če nimate ravno veliko denarja odveč, a nič ne de. Torej, ogledali so si naslednje DVD zapisovalnike:
  • Philips DVDRW228(DVD+R/ RW)
  • Pioneer DVR-A05 (DVD-R/ RW)
  • Ricoh MP5125A (DVD+R/ RW)
  • Sony DRU120A (DVD+R/ RW)
  • TEAC DV-W50E (DVD-R/ RW)
  • Sony DRU-500A (DVD-R/ RW and DVD+R/ RW)
Kaj so ugotovili? Vse naprave so že dokaj zrele in ne kažejo večjih težav, najbolje pa se je tokrat odrezal Pioneerjev pogon, ki je posnel DVD plošček v...

6 komentarjev

Okna XP: kako iz njih iztisniti kar največ

Tweak Town - Okna XP so, predvsem na starejših računalnikih, lahko prav nesramno počasna. In če se tudi vam zdi, da traja celo večnost, preden kaj naredite v "XP-jih", si le oglejte članek, ki so ga spisali na Tweak Townu. V njem boste izvedeli, kako kar najbolje nastaviti namizje, okenskega raziskovalca, Internet Explorer, skratka kako kar najbolje 'sfrizirati' okna, da bodo delovala hitreje. Vredno ogleda!

3 komentarji

Retrospektiva GeForceaFX

Hardware Accelerated - Nvidiin NV30 grafični procesor aka GeForceFX je zagotovo eden najbolj zanimivih proizvodov zadnjega časa. Sprva dolgo napovedovanje in favoriziranje kartice, nato pa so se pričele pojavljati vesti o domnevnem prenehanju z njihovo proizvodnjo. Če vas je ali vas še zanimajo podrobnosti v zvezi s tem grafičnim čudom, ste vabljeni na branje kratkega članka, v katerem so se na Hardware Accelerated razpisali o njem.

0 komentarjev

Tišanje računalnika

Virtual-Underground - In še en članek nekoga, ki mu je prekipelo zaradi oglušujočega hrupa, ki so ga sposobni proizvest ventilatorji, ki hladijo vroče procesorje, da ne omenjam ventilatorjev v napajalniku in piskanja diska. Torej, članek, v katerem avtor poskuša spravit hrup računalnika, v katerem tiktaka Athlon XP 2100+, na sprejemljivo raven. Kako se je tega lotil, koliko je za to odštel in predvsem ali je bilo vredno truda (in denarja) pa izveste v članku.

3 komentarji

SiSovi rezultati

X-Bit Labs - Računalniški gigant SiS je končno le objavil svoje prodajne rezultate preteklega leta. Ni sicer znano zakaj smo nanje morali čakati tako dolgo, a bistveno je, da so tu. V primerjavi z lanskim letom so svoje dohodke povečali za kar 50 %, pri čemer imata zagotovo pomemben vpliv tudi licenca za Quad Pumped Bus ter dobra prodaja grafičnih rešitev. Najbolje, da si pogledate preglednico SiS-ovih dohodkov.

SiS-ovi dohodki lani v milijonih USD
mesec 2002 letna rast
januar 35 +143 %
februar 31 +29 %
marec 37 +23 %
april 35 +11 %
maj 31 +28 %
junij 30 +65 %
julij 33 +74 %
avgust 38 +61 %
september 49 +84 %
oktober 52 +79 %
november 52 +109 %
december 37 +53 %
skupno ~450-460 ~+58 %


Izvirna novica.

0 komentarjev

Veliki Brat gleda

The Register - Predstavljajte si situacijo, da vam ukradejo nov prenosnik za slabih 700 tisočakov. Ko že mislite, da je situacija brezupna, se obrnete na policijo in prijavite krajo. Policija vam čez nekaj ur sporoči, da lahko pridete po računalnik.

Ta situacija je namreč zelo možna, vsaj kar se tiče zadnjega dela. Tako je policija v Berkshiru lastniku vrnila ukraden Tablet PC, poroča Register. Prenosnik, ki so ga podjetju Eurotechnix decembra lani ukradli (ne več) neznanci, je imel nameščen Computrace. Program, ki se za stalno namesti na disk, in ga mimogrede tudi formatiranje ne odstrani, ob povezavi na internet bazi sporoči IP številko in pa številko, s katere je potencialno vzpostavljena klicna povezava. Od tu naprej je delo rutina, pravijo v tej novici.

Kakor še pravijo v Eurotechnixu, ki je razvilo Computrace, so v zadnjem letu, odkar program kot opcijo ponujajo ob nakupu, izsledili in vrnili že med 40 in 50 prenosnikov, nekaj uporabnikom ukradenih prenosnikov pa so zagrenili življenje z...

26 komentarjev