»

Kaj se dogaja z ALi-jevim naborom?

X-Bit Labs - Po neskončnih ugibanjih o tem, kako naj bi izgledal bodoči ALi-jev nabor za procesorje Pentium4, se je na internetu pojavilo sporočilo o tem, da ALi ne bo izdal napovedanega nabora za tržišče desktop PC-jev, ampak samo za mobilni trg. To je bilo za pričakovati, saj bi moral nabor za Pentium4 iziti septemra lansko leto ali najkasneje decembra, vendar pa se to ni zgodilo. ALi zaenkrat razmišlja tudi o integrirani različici za tržišče prenosnikov.
Na internetu se pojavljajo nekatere govorice, da naj bi ALi vseeno izdal posodobljen nabor za P4, ki naj bi vseboval podporo AGP 8x in USB 2.0, vendar pa govorice zaenkrat še niso uradno potrjene.

0 komentarjev

Socket423 tudi uradno pod rušo

X-Bit Labs - X-bit labs poročajo, da je Intel začel s postopnim ukinjanjem proizvodnje procesorjev Pentium4 s frekvencam od 1.5 do 2 GHz na podnožju 423. S tem so končno dali prednost novejšemu in boljšemu Socketu478, ki ga bomo odslej videvali v bodočih Northwoodih in na nekaterih Willametih. Zadnje pošiljke starih procesorjev zaenkrat še niso znane, vendar pa bo Intel o le-teh zagotovo pravočasno opozoril potrošnike.

0 komentarjev

Test Volcana 7+

Overclockers Cafe - Po ekskluzivni napovedi na X-bit labs, se je Volcano 7+ končno začel pojavljati tudi na spletnih straneh. Enega izmed prvih - če ne že kar prvega - testov so spisali na strani Overclocker Cafe. O testu samem nimam kaj za povedati, saj sem vse pomembnejše lastnosti Volcana 7+ predstavil že v predstavitveni novici. Dodam lahko samo to, da bo Volcano 7+ najverjetneje dobra naložba v prihodnost, saj poleg regulatorja hitrosti, ki sploh ni tako zelo pogost med proizvajalci, ponuja tudi podporo AMD-jevim Athlonom XP do različice 2600+ in Intelovim Pentiumom4 do frekvence 3 GHz. Na test leti samo ena pripomba: ker je prej omenjena stran hotela biti ena izmed prvih,...

0 komentarjev

Tiha ventilatorja

Dan's DATA - Veste, kaj je problem vseh današnjih ventilatorjev? Problem vseh, oz. večine današnjih ventilatorjev je, da so od prvega do zadnjega vsi zelo glasni. Po eni strani je to dobro, saj glasnost velikokrat kaže na zmogljivost, vendar pa obstajajo tudi ljudje, ki jim ni vseeno, če jim na hladilniku tuli zmogljiv "badass" ventilator, ki jih iz dneva v dan s svojim hrupom požre nemalo živcev. Rešite za take ljudi pride v obliki ventilatorjev, ki imajo poseben senzor, ki prilagaja število vrtljajev glede na temperaturo procesorja. In ravno o takih primerkih je tekla beseda v Danovem novejšem testu, ki je zopet spisan poučno in zanimivo. V svojem testu je Dan predstavil ventilator podjetja Coolermaster in Thermaltake. Slednji se je...

0 komentarjev

Modifikacija tipkovnice

PC Extreme - Vsem tistim, ki vam brez sprememb na vašem PC-ju živeti ni, je namenjen tudi članek na PC Extreme. Ekipa je spisala članek, ki se nanaša na modifikacijo tipkovnice - natančneje na zamenjavo diod LED. Modifikacija je preprosta, saj potrebujete samo nekaj ledic, izvijač, spajkalnik, cin in nekaj iznajdljivosti. V nekaj minutah imate tako v svoji tipkovnici diode LED, ki si jih želite.
No, če se vam vse skupaj zdi malce prelahko in si želite večjega izziva, potem poizkušajte svojo tipkovnico prepričati, da se bodo ledice v zaporedju prižigale in ugašale. Namig: če je v vas vsaj malo programerske žilice, to ne bi smel biti problem . ...

6 komentarjev

Menjava zagonske slikice pri Win2000

Little White Dog - Glede na to, da so med našimi bralci precej razširjeni Windowsi 2000, sem se odločil, da v svoj venec () novic vključim povezavo do članka, ki vam razloži spreminjanje zagonske slikice tega operacijskega sistema. Članek so spisali na strani Littlewhitedog.com, razložil pa vam bo vse pomembne korake, skozi katere boste morali iti, če se boste hoteli znebiti že rahlo dolgočasne Microsoftove slike.

1 komentar

Spreminjanje voltaže pri Northwoodu

Overclockers Australia - Kot gotovo že veste, je procesor Northwood pred kratkim obiskal tudi Slo-tech, kjer smo si ga podrobno ogledali in ugotovili, da zaenkrat še ni vreden nakupa. Kljub našemu sklepu, pa se bo med našimi bralci zagotovo našel kakšen navdušenec, ki ga naša konkluzija ne bo ravno zanimala, ampak bo procesor vseeno kupil. Mogoče ne ravno zaradi zmogljivosti, ampak najverjetneje zaradi izjemno dobrega navijalskega potenciala, zaradi katerega bo frekvenca Northwooda šla višave. No, za vse takšne MHz fanatike bo prišla prav modifikacija, s katero boste lahko spreminjali napetost procesorjevega jedra (Vcore). Modifikacija je povsem preprosta, saj morate z žičko povezati samo dve procesorjevi nogici in to je to. Več informacij najdete na tej strani, ki je sicer v japonščini, vendar pa nudi ravno pravšnjo količino slikovnega materiala, da bo bistvo razumel vsak .

0 komentarjev

Titanov posebnež

Frosty Tech - Kdor je vsaj malo bral teste procesorskih hladilnikov, ki se jih po internetu valja na tone, je zagotovo slišal za podjetje Titan, ki je kar dobro poznano, saj njihovi inženirji včasih presenetijo z novostmi. V tokratni model TTC-D6TBA so vgradili kar dve zanimivi rešitvi. Prva bo prišla prav vsem, ki imajo okoli podnožja za procesor nametane nadležne kondenzatorje, saj so Titanovci hladilnik oblikovali v obliki črke V, druga novost pa bo razveselila marsikaterega ponosnega lastnika Palomina ali Thunderbirda. Hladilnik ima namreč vgrajen poseben senzor, ki nadzoruje vrtljaje ventilatorja in sproži alarm, ko je ventilator pod...

2 komentarja