»

CES: Prvi OLED-televizorji z ločljivostjo 4K iz Sonyja in Panasonica

Sonyjeva predstavitev 56-palčnega televizorja

Slo-Tech - Za nami je prvi dan lasvegaškega računalniškega sejma CES in novosti je bilo precej. Prvi dan je Panasonic predstavil nov televizor, s katerim so se pohvalili kot prvim z ločljivostjo 4K. Sliko seveda prikazuje s tehnologijo OLED, 4K pa se prevede kakor 3840x2160, kar je štirikrat več točk od sedanjega HD-ja (1080p). Panasonicov izvršni direktor Kazuhiro Tsuga je pojasnil, da gre za naslednjo generacijo, saj je OLED korak naprej od LCD ali LED. Omogoča gradnjo lažjih naprav, tako da ogromen televizor z diagonalo 56 palcev tehta vsega 12,2 kilograma, v debelino pa meri 12,7 milimetra. O ceni in dobavljivosti podatkov še ni.

Se ja pa Tsuga malo uštel, ko je dejal, da gre za prvi tovrstni izdelek. Le večer prej jih je...

48 komentarjev

O identifikaciji internetnih piscev

Aylin Caliskan Islam in Sadia Afroz

vir: SC Magazine
SC Magazine - Še ena z lanskega 29CCC: raziskovalna skupina ameriških univerz Drexel (Pennsylvania) and George Mason (Virginia) je predstavila zaključke svoje študije metod za identifikacijo anonimnih piscev na bolj ali manj nezakonitih spletnih forumih, posebej takih, kjer se združujejo hekerji, kradljivci kreditnih kartic in druga manj slavna imena internetnega podzemlja. Avtorici (na sliki) pravita, da lahko s pomočjo lingvistične analize identificirata 80% avtorjev, jim sledita od foruma do foruma (če uporabljajo različne vzdevke); vse celo če pišejo v tujem jeziku.

Za zanesljivost analize je ključna količina besedila, ki ga mora biti vsaj 5000 besed (še raje 6500 besed), nakar je mogoče dokaj enostavno izluščiti...

27 komentarjev