»

Spletno oglaševanje ponekod v EU že dohiteva TV oglaševanje

Slo-Tech - Po poročanju MediaPosta je spletno oglaševanje v nekaterih delih Evropske unije že dohitelo in naj bi v naslednjem letu tudi preseglo televizijskega. Poročilo WPP GroupM namreč navaja, da bo internet na Švedskem v letu 2008 prevzel 1. mesto oglaševalskega medija. Najnovejša napoved GroupM pa nadalje predvideva, da bodo temu sledile še Velika Britanija in nato ostale skandinavske države, najprej Danska. V VB naj bi naslednje leto za spletno oglaševanje porabili 24,8 odstotka, za TV predvidoma 26 odstotkov denarja. Vendar pa naj bi se že v letu 2009 razmerja spremenila v prid internetu.

Tako se uresničujejo napovedi medijskih analitikov in drugih strokovnjakov, ki so že pred leti opozarjali tradicionalne medijske hiše (televizijske, časopisne), da naj usmerijo vse moči v internetne produkte oz. storitve, saj bodo sicer ob velik delež oglaševalskega denarja. Namreč, "oglaševalski kolač" ostaja približno enako velik, le denar se porazporeja drugače.

14 komentarjev

Ameriška vojska se zaradi zagotavljanja večje informacijske varnosti odloča za nabavo Mac-ov

Schneier.com - Kot poročajo na Forbes.com se je ameriška vojska odločila, da bo v prihodnosti v večjem številu uporabljala računalnike Apple z operacijskim sistemom OS X.

Razlog?

Računalniki naj bi bili bolj varni, hekerski napadi nanje pa težji.

Po ocenah ima ameriška vojska v uporabi približno 700.000 namiznih računalnikov, od tega je približno 20.000 Mac-ov. Ameriška vojska večje število Mac-ov nabavlja od avgusta 2005, ko je general in vodja vojaške informatike Steve Boutelle v govoru poudaril, da morajo biti vojaški informacijski sistemi bolj diverzificirani. Kot je namreč znano so monokulturni sistemi veliko manj odporni na napade, kar velja tudi za informacijsko tehnologijo.

Po mnenju predstavnikov ameriške vojske bo večja diverzifikacija na področju operacijskih sistemov vojski prinesla tako ugodnejše cenovne pogoje pri nabavah (zaradi povečane konkurenčnosti), kot tudi povečanje informacijske varnosti.

Očitno ima razbijanje monopolov tako ekonomske, kot tudi varnostne posledice...

37 komentarjev

Apple predstavil nove računalnike Mac Pro

Apple - Podjetje Apple je včeraj, 8. januarja 2008, predstavilo novo linijo računalnikov Mac Pro. Osnovna konfiguracija sestoji iz dveh štirijedrnih 2.8 GHz Xeonov (Penryn), 2 GB pomnilnika, ATI-jevega Radeona HD2600XT in 320 GB trdega diska.

Ohišje je oblikovno ostalo povečini nespremenjeno, razen dodanih razširjenih vmesnikov, tako spredaj kot zadaj. Seveda je raširljivost zaradi modularnega dizajna še vedno odlična, notranjost pa pregledna.

Pri konfiguraciji imamo kar nekaj dodatnih opcij, če začnemo pri procesorjih, ki so v osnovi vsi štirijedrni, so nam na voljo 1 x 2.8 GHz, 2 x 2.8 GHz, 2 x 3.0 GHz in 2x 3.2GHz Xeon procesorji nove generacije (1600 MHz FSB, 12 MB drugonivojskega predpomnilnika). Glavni pomnilnik je razširljiv do 32 GB (8 x 4 GB moduli).

O samih grafičnih karticah ne bi dolgovezil, čeprav vem, da večino zanimajo prav njihove specifikacije. Naj takoj na začetku povem, da razen novega Quadra niso izstopajoče. Poleg zgoraj omenjene standardne izbire je na voljo...

67 komentarjev