»

Preobrazite Geforca FX5900 v FX5950 Ultra

3D Chips.net - Na korejski spletni strani 3DChips so spisali vodič, kako nVidiin FX5900 preobraziti v popolnoma delujoč FX5950 Ultra. Kot veste, je FX5950 Ultra naslednik Geforca FX5900 Ultra ter odgovor ATI-jevemu Radeonu 9800XT.

Referenčna kartica ima na sebi pricinjen NV38 GPU in 256 MB rama. V bistvu je le prepakirana FX5900 Ultra (NV35). Razlike v grafičnem procesorju so minimalne, saj je spremenjenih je le nekaj senčilnikov. Testne kartice, ki so uspešno preživele preobrazbo, so bile Leadtekova FX5900LX, Gainwardova FX5900, Elsa FX5900, Insight 5900 XQ ter Rex Technology 5900 series.

Vodič je opisan za Leadtekovega FX5900 LX, katera je po nadgradnji delovala pri frekvancah 475/950Mhz, GPU pa se je po eni uri segrel na 41 stopinj. Angleško različico si lahko preberete tukaj.

9 komentarjev

Kraja GPL kode Mplayerja

M Player HQ - Podjetje KISS, znano predvsem po DVD predvajalnikih, ki zmorejo predvajati tudi posnetke, zakodirane z DivX kodekom, smo precej verjetno ujeli pri tatvini.

Fantje, ki razvijajo Mplayer, program za predvajanje video datotek na Linux operacijskih sistemih, so pri primerjavi firmware-a odkrili marsikatero podobnost. A odgovorni pri podjetju KISS so to očitno opazili, zato so novejši firmware "spremenili" -- ga zazipali.

Če se proizvajalci video komponent za v vašo dnevno zanašajo na Linux...bi se splačalo preizkusiti tale Mplayer!

Toda! Da ne bomo ostali samo pri besedah, si lahko vsi, ki ste se odločili preizkusit Mplayer na lastne prste in oči, ogledate tudi kratkek pregled možnosti, ki vam jih ponuja Mplayer in članek o finem nastavljanju tega predvajalnika.

14 komentarjev

Intel Celeron M

Slo-Tech - Včeraj so v Santa Clari predstavili nov procesor za mobilni trg, Celerona M. Že ime nam pove, da je to cenejši, manjši ter hkrati manj požrešen procesor za ljudi, ki od svojega prenosnega računalnika zahtevajo predvsem visoko mobilnost in majhno težo za dobro denarno vrednost.

0,13 mikronske celerončke bomo lahko dobili v dveh različicah. Ena je pri "običajni" napetosti 1,356 volta in sicer s hitrostmi 1,3 in 1,2 GHz - ti procesorji bodo porabili približno 25 W moči. Lahko pa bomo dobili tudi precej bolj varčne procesorje in sicer pri 1,004 V delujoče 800 MHz Celerone, ki bodo porabili samo 7 W. Vsi procesorji imajo 400 MHz sistemsko vodilo ter 512 kB L2 predpomnilnika, postavljajo pa se še z nekaterimi novimi funkcijami za manjšo porabo, kot je "Deep Sleep". Vsi procesorji so združljivi z Intelovimi čipovji 855 in 852GM, cene pa so za 1000 kosov naslednje: 134 oziroma 107 USD za polnonapetostne različice in 161 USD za različico ULV z znižano napetostjo. Intelova stran, sicer pa...

6 komentarjev

Kratke novičke strica Tuxa

Tux

OSNews - Nedavno smo poročali o integraciji pisarniške zbirke OpenOffice.org v KDE, zdaj pa naznanjamo, da poteka tudi razvoj knjižnice QtGTK, ki bo aplikacije okolja GNOME povezala v KDE. Klik!

IDC poroča, da je v preteklem letu na Japonskem močno narasla prodaja licenc za uporabo Linuxa, in sicer za več kot 37 %. Prodaja licenc okolja Windows je narasla le za 0,5%. Klik!

V javnosti se je pojavilo nekaj zanimivih idej o uporabi Linuxa kot strežnika za iTunes. Do izvedbe še ni prišlo, sistem pa bo verjetno uporabljal obstoječe programe za Linux z...

10 komentarjev

IBM uvaja Linux na namizja

The inquirer - Že lani se je šušljalo, da naj bi IBM začel prehajati na Linux na namizjih svojih računalnikov, zdaj pa je šušljanje potrjeno in resnica je na dlani. Bob Greenberg, direktor oddelka On Demand Initiatives, je v pismu svoji ekipi zapisal, da ji po navodilu prvega moža podjetja naroča, da na svojih namizjih začne uporabljati Linux, saj bo enako storilo celotno podjetje s 300.000 zaposlenimi.

Ali to pomeni več produktivnih aplikacij za Linux?

14 komentarjev

Microdrive v novem iPodu

Slashdot - Potem ko je Toshiba objavila razvoj diska s premerom le 0,85 palca in kapaciteto 2 do 4 GB, je postalo jasno, da bodo številne prenosne naprave v prihodnosti uporabljale njihovo rešitev. Kmalu pa se je odzval še Hitachi (oz. IBM), ki je doslej edini razvijal podobno napravo. News.com namreč poroča, da bo novi Applov iPod podatke hranil na Hitachijevem (IBM-ovem) 1-palčnem Microdrivu s kapaciteto 4GB drive.

Očitno bodo prenosne digitalne naprave v prihodnosti še vedno imele mehansko napravo, ki se nikakor ne more posloviti iz računalniškega sveta.

3 komentarji

OpenOffice.org s podobo KDE

OOo + KDE

KDE - Na voljo je prva razvojna različica domačega ogrodja gradnikov (Native Widget Framework) KDE za OpenOffice.org. V slovenščini to pomeni, da OpenOffice.org lahko občutimo kot polnopravnega člana KDE, saj OOo uporablja gradnike iz okolja KDE. Zaenkrat to še ni popolnoma mogoče, saj gre šele za prvo razvojno različico za javnost, v prihodnosti pa naj bi integracija OOo v KDE bila na visokem nivoju, kar bo pripomoglo k prijaznosti Linuxa do uporabnikov.

Ostale slike: 1 | 2 | 3 | 4
Binarna datoteka (85 MB)

10 komentarjev