»

HyperThreading gor, HyperThreading dol

The inquirer - Intel je zopet povzročil velik dvig prahu okrog njihove HyperThreading (HT) tehnologije. Po poročanju The Inquierja naj bi majhna modifikacija procesorja (prestavitev enega pina) zadoščala, da le-ta ne bo prepoznan kot HT-compliant in tako posledično čipovje ne bo vklopilo podporo HT. Zakaj bi kdorkoli počel kaj takega? Da, v ozadju je ponovno denar. Intel upa, da si bo s takšnim izsiljevanjem pridobil dodatnih deset dolarjev z vsakim prodanim čipovjem, če bo lastnik želel uporabiti prednosti HT. Da ne omenjamo, da boste za uporabo HT potrebovali novo ploščo. Fej in fuj!

6 komentarjev

Vodno hlajenje napajlnika

Digital Explosion -

Elektrika in voda ne gresta najbolje skupaj, so me učili. In to dejstvo sem nekajkrat tudi eksperimentalno preveril (vse v imenu znanosti), a še vedno se najdejo ljudje, ki so pripravljeni narediti vse mogoče.

Na Digital Explosion so se tako odločili preizkusiti paket za vodno hlajenje napajalnika. Roko na srce, ideja ni tako kot neumna, kot morda izgleda na prvi pogled, saj ima marsikdo vse računalniške komponente razen prav napajlnika neslišno hlajenje (pasivno, vodno ...) in je dejstvo, da se edinole napajlnik dere, moteče. Če torej želite popolno tišino, klik!

7 komentarjev

Megatest 5.1 in 6.1 sistemov

Thermaltake - Govorim seveda o zvočniških sistemih, ki postajajo vedno močnejši in temu primerno tudi dražji. Dandanes je nekaj povsem normalnega, da si lastimo 6.1 sistem in na Tom's Hardware so si ogledali pet najboljših. Testirani so bili zvočniki podjetij kot sta Logitech in Altec Lansing, a mogoče vas bo v članku bodlo v oči to, da v test ni bilo vključenih zvočnikov podjetja Creative, ki veljajo za zelo kvalitetne. Kakšnega posebnega favorita niso odkrili, a ugotovili so, da lahko končno dodobra izkoristimo naše zvočne kartice.

1 komentar

Poceni 0.13 mikronski Tbred B Athloni XP

Overclockers.com - Kak mesec nazaj so se pojavile govorice o prihajajočih 0,13 mikronskih Athlonih XP na Tbred-B jedru, ki bodo na voljo tudi pri nižjih hitrostih, kot sedanji 2400+ modeli z dvema GHz-jema. Takrat so bili mnogi upravičeno skeptični do takih napovedi, a ne boste verjeli kaj se je zgodilo. V zadnjih nekaj dneh so se točno ti procesorji začeli pojavljati v trgovinah širom sveta.

Kot si lahko preberete v tej forumski niti so se, resda redki primerki, znašli v rokah srečnežev v Hong Kong-u, Grčiji in Nemčiji. Gre za zelo sveže čipe, saj so izdelani v 50. ali 51. tednu ravnokar minulega leta, kar pomeni, da so iz proizvodnje linije prišli dobra 2 do 3 tedne nazaj. Procesorji imajo nazivno hitrost 1700+ in 1800+.

In kako se izkažejo ti procesorji pri...

7 komentarjev